Bankroty hrozí zleva i zprava

01.06.2011 13:45

 

Bankrot tady, bankrot tam, všude kam se podívám. Bankrot je novodobým strašákem a z krachujících firem, sportovních klubů a lidí už přešel rovnou na celé státy, které začíná ohrožovat v jejich rozmachu. Před nedávnem musela vyhlásit krach i gigantická společnost Amazonian Forest Ltd., zabývající se kácením deštného pralesa v Brazílii, neboť už jaksi neměli její pracovníci do čeho píchnout.
 
Všichni hluboce soucítíme s postiženými lidmi, jichž se bankroty bezprostředně dotýkají, ale současně si klademe otázku - kam mizí ty peníze, jež v postižených rodinách, firmách, klubech či státech chybí? Zkusili jsme oslovit s prosbou o pomoc tým, spolupracující se superpočítačem Watson, jenž již nalezl své správné místo. Do počítače jsme pak nasoukali gigantická kvanta dat ohledně přesunů peněz mezi krachujícími firmami, kluby a státy (tato data jsme získali za drobný úplatek od jednoho z řadových zaměstnanců Světové banky - stydíme se za uplácení, ale jinak to nešlo) a Watson po vyhodnocení došel k šokujícímu závěru - naprostá většina peněz skončila na účtu č. 76-39416-678452321/569423-6 u nejmenované švýcarské banky.
 
Snažili jsme se pochopitelně zjistit, komu tento účet patří, ale dostat tato soukromá data ze švýcarských bankéřů je zhola nemožné - jediný z nich byl ale aspoň tak ochotný, že nám v zašifrované podobě (jako kód Enigma) dal papírek s telefonním číslem na majitele. Na první čtyři pokusy nám hovor nikdo nezvedal (možná proto, že jsme volali jako "skrytý volající"), ale včera večer po 20. hodině jsme se dočkali. Pravděpodobný nejbohatší člověk planety, jenž hýbe světovými finančními trhy nám konečně zvedl telefon a řekl: "Yes?" V tu chvíli jsme měli jasno - vůbec nevíme, o koho jde. Tajně jsme doufali, že jej poznáme po hlase a hovor budeme moci rychle ukončit.
 
Snažili jsme se tedy vytáhnout z volaného nějaké indicie, dle nichž by se dal identifikovat, protože jméno nám sdělit odmítl. Nepovedlo se nám jej ale přimět ke spolupráci a ani nám nebyl ochoten vysvětlit, jak je možné, že se finanční nitky sbíhají právě na jeho účet. Na prosbu o pomoc bankrotářům se v telefonu netvářil moc vstřícně. Po několikahodinovém přemlouvání (ještě, že máme v mobilu paušál) nám aspoň slíbil, že nám přes MMS pošle svou fotku a ta záhy dorazila. Níže si tedy prohlédněte podobiznu muže, který je pravděpodobným finančním vládcem světa. Pokud jej někdo poznáte, kontaktujte nás.
 
Znáte jej? Pokud ano, pište. Tento člověk může svými penězi spasit svět.

Diskusní téma: Bankroty hrozí zleva i zprava

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek