Vyzkoušeli jsme sérum neviditelnosti

06.01.2011 11:00

 

To, o čem lidstvo sní od nepaměti a co v posledních letech díky vědeckým výzkumům dostávalo stále konkrétnější obrysy se stalo skutečností. Od teďka se může člověk stát pro své okolí neviditelným ! Co k tomu musí udělat? Musí shromáždit dostatek financí na zakoupení tzv. séra neviditelnosti, které se dostane brzy do běžného prodeje v lékárnách pod názvem Invisibilum. Masovému rozšíření zatím bude bránit právě asi jen vysoká cena, která bude činit okolo 10.000 Kč za jednu ampulku (3 dávky).
 
Diskutabilní zůstávají nejen etická stránka celé věci (neboť jak známo, není-li člověk vidět, může snadno páchat nejrůznější alotrie), ale také neopominutelné vedlejší účinky séra. Jednak po vypršení jeho účinků (cca 2 hodiny po požití) totiž člověk začíná viditelnět postupně, přičemž nejdéle (až 12 hodin) trvá opětovné zviditelnění pohlavním orgánům, což zejména u mužů může vyvolávat psychické potíže. Druhak se sérum projevuje i tak, že konzument po jeho pozření mnohem rychleji zarůstá ochlupením, a to i na místech, kdy nikdy neměl ani chloupek. To zase může působit obtíže psychického rázu ženám.
 
Praktické účinky séra jsme již měli možnost vyzkoušet v testovacím vzorku a bylo to opravdu zajímavé. Bez pozorování jsme se dostali do těsné blízkosti několika známých osobností, jeli jsme zadarmo tramvají i metrem a v nejmenovaném supermarketu, jehož název začíná na A jsme si díky absenci ochranky nerušeně "nakoupili" na celý týden dopředu, aniž by byl někomu divný samovolně se pohybující přeplněný nákupní vozík. Velké výhody tedy sérum má, akorát že dalšího půl dne jsme pak strávili holením... Jak to tak vypadá, na tomto preparátu si "namastí kapsy" nejen jeho výrobci a prodejci, ale také firmy, zabývající se výrobou holících a depilačních potřeb.
 
 
Pan prezident si při tenisovém tréninku v hale ani nevšiml, že se jím odpálené míčky neodrážejí o zeď, ale od něčeho neviditelného kousek před ní...