Vladislav Treťjak. Pamatujete?

09.05.2012 13:15

 

Vladislav Treťjak, legendární brankář sovětské hokejové reprezentace se vrací k aktivní kariéře! Tato zpráva zapůsobila jako blesk z čistého nebe a v řadách novinářů, expertů i diváků na probíhajícím MS vyvolala řadu otazníků. Co je na této informaci tak zajímavého? Treťjakovi bylo před pár týdny 60 let!

Aby nebylo otázek málo, dal Treťjak hokejovému světu najevo, že nic menšího, než angažmá v kanadsko-americké NHL jej nezajímá. „Že si Hašan honil donedávna triko v naší KHL bylo sice zajímavé, ale na mě tenhle bažant nemá. Jsem na nejlepší cestě k dohodě s týmem Detroit Krasnyje Krylja. Toto město mi svým názvem i skomírajícím průmyslem připomíná mou vlast, Savětskyj Sajus. Místní hokejoví fans již delší dobu čekají na titul (od roku 2008, pozn. red.wings.) a k tomu potřebují pořádnýho gólmana. Howard s Conklinem stojí za starou bačkoru, ti by nechytli ani syfilis v bordelu. Já Detroit vytáhnu zpět k výšinám“, pěl ódy na svou formu Voloďa při poslední tiskovce.

Poněkud méně optimistický, ale opatrný ve výrocích byl jeho krajan Pavel Datsjuk, detroitský útočník: „Taváryšč Treťjak k nám měl přijít původně do managementu klubu coby skvělý hráčský agent. Jenže pak se ukázalo, že je pouze agentem KGB, v licitování o smlouvy se moc nevyzná. Ovšem taváryšč Treťjak ukázal, že když se někde zahákne drápkem, tak už se nepustí a jakmile padla šance na místo agenta, nabídl se jako gólman. Tréninkovou morálku má skvělou, po litru vodky udělá i rozštěp, byť jej pak náš fyzioterapeut dává celý den dokupy. Ale to se jistě spraví a doladí,“ konstatoval Pavka.

Na názor jsme se zeptali i Jirky Hudlera, české hvězdy v barvách Krasnych Kryljel. Jirka byl z této zprávy také zpočátku zaskočen, přeci jen Treťjakův věk svádí k podcenění. Ale pak řekl: „Voloďa sice věkově do kabiny asi nezapadne, ale o jeho výkonnost se nebojím. Je všeobecně známo, že ruští mužici vydrží všechno, tedy skoro. Hokej je tady sice tvrdý, ale třeba Datsjuk už schytal stovky ran do hlavy, ponejvíce v kabině, přičemž se to na něm vůbec nepodepsalo. Takže jsem přesvědčen, že to ustojí i Treťjak. To jsou jinačí borci, než byl Lindros, kterého hitnul na manťák i lajnový arbitr…“ Uvidíme, jestli čas spolu s Voloďou Jirkova slova potvrdí.



Treťjak provokativně pózuje na prvním tréninku v dresu SSSR, monokl pod okem není od puku, ale od pěsti nejmenovaného spoluhráče za tu montrealskou hokejku

 

Diskusní téma: Vladislav Treťjak. Pamatujete?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek