Rivalita Sparty a Slavie dostane nový rozměr

08.04.2011 11:13

 

Asi není třeba dlouze hovořit o tom, že když se ve sportu řekne Sparta a Slavia, všem vytane na mysl nesmiřitelná sportovní, ale hlavně fanouškovská rivalita. Oba tábory na sebe kydají špínu při jakékoliv příležitosti, svádějí souboje nejen verbálního charakteru a každé vítězství nad odvěkým protivníkem pro ně má bezmála symboliku vítězství spojenců nad fašisty. Ve fotbale pak vše řečené platí dvojnásob. A právě ve fotbale nyní nastanou asi neuvěřitelné věci.
 
Že má Slavia problémy nejen herní, ale i finanční, to už vědí i děti ze všech pražských mateřských školek. Že její potíže ohrožují samotnou existenci legendárního klubu, to už se také na světlo prosáklo. Nikdo by ale nečekal, jakého řešení patové situace se zainteresovaní funkcionáři doberou. Faktem zůstává, že ČMFS hodlá Slavii odebrat na další sezónu licenci pro nejvyšší soutěž, pokud nevyrovná veškeré své závazky. A Slavia nemá závazky z čeho vyrovnat - dluží hráčům, dluží realizačnímu týmu, dluží za provoz a údržbu stadionu, dluží jiným klubům za hráče, dluží přepravcům za dopravu, dluží fanouškům za letošní výsledkové martyrium... Dluží prostě všem!
 
A víte, kdo jako nečekaný spojenec podává Slavii pomocnou ruku? Sparta! Nabízí vyrovnání všech uvedených pohledávek. Nabízí možnost startu některých svých hráčů v týmu, deptaném nepřízní osudu. A co za to požaduje? Málo - jen spojení do jednoho fotbalového subjektu s tím, že Slavia bude od další sezóny fungovat jako záložní tým Sparty ve 2. lize pod názvem SpartoSlav. Vedení Sparty jde dokonce ještě dál a nabízí současné Slavii, že v případě budoucího zájmu sponzorů by se mohla opět ze subjektu vyčlenit a znovu fungovat samostatně - to vše ale až za 30 let, neboť na tak dlouho by se museli současní Slávisté smluvně sloučit se Spartou, aby za ně převzala úhradu dluhů...
 
Zajímavé je, že tato informace prosákla na veřejnost právě před dalším tradičním fotbalovým derby, které se chystá na 11. dubna. Slavia do něj jde z pozice outsidera, který nemá co ztratit. Ale vlastně může ztratit úplně vše. A v případě sloučení je jisté, že přijde i o své fanoušky, neboť i kdyby se za 30 let opět osamostatnila, tak současní fandové do té doby vymřou.
Sparťané už připravili i návrh dresů pro tým SpartoSlav. Není sice tak sešívaný, jako slávistický, ale aspoň klubové barvy v něm zůstaly zachovány.

Diskusní téma: Rivalita Sparty a Slavie dostane nový rozměr

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek