Překvapení z Vatikánu!

08.03.2011 08:25

 

Včera ve večerních hodinách přišla z Vatikánu vskutku nečekaná a notně překvapivá zpráva. Dalo by se říci, že jde o ránu, podobnou slavné morové ráně ze 16. století. Jste napjati? Chcete vědět více? Čtěte Blesk!
 
No, tak jsme to trochu odlehčili, v Blesku se pochopitelně nic nedozvíte, zato tady ANO! A stojí to za to - vězte, že včera v podvečer papež Benedikt XVI. konvertoval k islámu! Tato informace zasáhla křesťanský svět jako blesk z čirého nebe a mnozí vysocí církevní hodnostáři hodnotí Ratzingerův čin nekompromisně. Ale je také dost jiných, kteří zvažují, že jej budou následovat.
 
Známý papežův odpůrce, arcibiskup Gianfranco Ravasi např. prohlásil: "Papežův krok se dal dříve či později očekávat. On byl vždy trochu přelétavý typ. Však mu to náš Nejvyšší spočítá a ten prohnaný Germán skončí v pekle hned vedle Hitlera!" Naopak kardinál Jean-Louis Tauran sdělil novinářům toto: "Již dříve jsme s Josefem tuto možnost dlouze probírali, i k našemu bývalému Pánu jsme se o radu obrátili. Ale dlouho jsme se nemohli rozhodnout, tak to za nás vyřešila mince - padla panna a islám tedy vyhrál. Ale co si budeme nalhávat - stejně jde o náboženství budoucnosti a jednou tam zkonvertujeme všichni..."
 
Bývalý papež se sám zatím novinářům vyhýbá, ale údajně již přijal nové jméno (Yussuf El-Ratha) a také navštívil Feize Muhammada, australského radikálního muslimského duchovního a probral s ním možnost svého plynulého začlenění do některé vysoké islámské funkce. Vatikán mezitím v reakci na tuto událost vypisuje výběrové řízení na nového papeže. Uchazeč by prý měl splňovat následující požadavky: ekumenické nebo ekonomické vzdělání, věk nad 65 let, přirozeně bílé nebo šedé  vlasy, umění manipulovat davy, komunikativnost (ve smyslu domluvy s Nejvyšším), schopnost vést velký kolektiv. V Česku máme jednoho kandidáta, ale ten bude volný až za dva roky...
 
Toto je údajná současná podoba Ratzingera, v posledních dnech se takto oděn a zarostlý pohyboval i po chodbách baziliky sv. Petra...

Diskusní téma: Překvapení z Vatikánu!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek