Nabízíme vám dlouhodobou předpověď počasí

21.07.2011 13:58

 

Jistě v tomto nevlídném počasí většinu lidí zajímá dlouhodobá předpověď počasí, nikdo se totiž nechce o dovolené osvěžovat prudkým lijákem, případně mrazivým krupobitím. Jako řada jiných tématicky zaměřených serverů i my vám nyní nabízíme vyhlídky na následující období.
 
V srpnu čekejte na našem území oteplení, teploty by měly zejména v první polovině měsíce vyšplhat i k magické třicítce a v noci by neměly klesat výrazněji pod dvacet stupňů. Ojediněle se budou vyskytovat srážky, případně letní bouřky. Druhá půlka srpna se ponese ve znamení pozvolného poklesu teplot a podobný průběh lze očekávat i během úvodní fáze září. Od poloviny devátého měsíce pak začne pozvolna přibývat srážek, na horách ve výjimečných případech i sněhových a teplota klesne někam k 10-15 °C. Další ochlazení lze očekávat v říjnu, přesto ještě jeho první dva týdny nabídnou známé "babí léto", ale ke konci tohoto měsíce se opět výrazněji ochladí, déšť bude stále častější a na horách se bude vyskytovat sněžení již skoro běžně, leckdy bude navíc doprovázené silným větrem.
 
V listopadu kromě opadání zbytku listí opadnou i teploty, které budou již i ve středních polohách zejména k ránu atakovat bod mrazu. Jelikož by měl přicválat Martin na bílém koni, lze očekávat sněhové přeháňky i v nižších a středních polohách, ale trvalá sněhová pokrývka bude v tu dobu jen ve vyšších polohách hor. To už ale nebude platit o prosinci, který pokryje většinu území sněhem, zvýšené pozornosti tedy budou muset dbát i řidiči, neboť zásluhou mrazů, sněhu a větru budou na cestách vznikat sněhové jazyky. Sníh by nás měl příjemně potěšit i v průběhu Vánoc a koncem roku, není ale vyloučena ani obleva.
 
Během ledna a února budou teploty víceméně konstatní, tedy někdy mezi -10 až +5 °C, záležet bude i na tom, jaká tlaková níže či výše bude naše počasí ovlivňovat. Sněhu bude pozvolna ubývat a koncem února již by se měl vyskytovat převážně jen ve středních polohách a na horách. V březnu budou teploty nadále stoupat nad bod mrazu, příroda se probudí ze zimního spánku a do našich končin zavane jaro i v podobě teplých větrů od jihozápadu. Duben již bude relativně teplý, ale se střídáním slunce a deště, větší množství srážek nám ve spojení s tajícím sněhem z hor přinese obavy o zvednutí hladin říčních toků.
 
Květen bude dostatečně teplý s většinou slunečných dnů a také s velkých nárůstem rostlinných alergenů v ovzduší. V červnu sice ještě sem tam ojediněle zaprší, ale mělo by jít vesměs jen o krátkodobé přeháňky či bouřky, teploty porostou přes 25 stupňů. Podobné počasí by mělo být i během července, srážek by ale mělo být méně a dá se tedy s velkou pravděpodobností čekat, že červenec 2012 bude určitě pěknější, než ten letošní hnus, který se dá nazvat letním měsícem jen proto, že je to tak napsáno v kalendáři. Další dlouhodobou předpověď vám opět přineseme za rok.
 
Tady vidíte stručný souhrn toho, co za počasí nás čeká v nejbližších 12 měsících

Diskusní téma: Nabízíme vám dlouhodobou předpověď počasí

To je od vás hezké

Lucifer | 24.07.2011

A nemohli byste ještě nabídnout dlouhodobou předpověď mých lásek?

https://lucifer.bloguje.cz/899768-mytologie-lasky-i.php

];-)

Re: To je od vás hezké

Lady HAHA | 25.07.2011

Vašimi láskami nejspíše budou samé ďáblice, čertice a pekelnice, pane Lucifere. :-)

Přidat nový příspěvek