Na Česko byla uvalena exekuce!

20.04.2012 13:09

 

Česká republika je v poslední době zmítána samými těžkostmi. Veřejná politika skomírá na úbytě, "pražskej táta" Roman Janoušek čelí žalobě za pokus o znásilnění vietnamské ženy autem, nejlepší ministr dopravy za listopad a prosinec roku 2010 Vít Bárta zase obdržel podmíněný trest za to, že rozdává peníze na potkání každému, kdo si o ně řekne, no a navíc byla vytunelována centrální spermobanka. Aby toho nebylo málo, přišla nyní ze zahraničí informace o tom, že na Česko byla uvalena exukuce a náš stát tak nesmí nijak nakládat se svým majetkem!

Zjišťovali jsme, jak se to mohlo našemu státu stát. Vypátrali jsme, že česká vládní delegace navštívila před cca 5 lety Etiopii (více ZDE), která patří mezi nejvýznačnější exportéry kávy v naší sluneční soustavě. S delegací jela do Afriky i Džamila Stehlíková, nevlastní dcera bývalého majitele kladenské Poldi Vladimíra Stehlíka a současně vášnivá milovnice kávy, uhlí, slunečních brýlí, pneumatik, prostě všeho tmavého, co se liší od většinové světlé barvy. Ta nechala svou vášeň propuknout naplno, když viděla etiopské státní kávové rezervy pohromadě a jménem ČR zhruba polovinu z nich ihned odkoupila. Faktura dorazila na ministerstvo 10.9. 2007, týden poté, co byl podepsán dodací list o převzetí 6.542 tun kávy samotnou Stehlíkovou.

Potíže vyvstaly poté, co se zásluhou časté fluktuace úředníků i samotných ministrů na ministerstvu bez portfeje faktura někam založila a nikdo kompletentní si nemohl vzpomenout kam. A protože kompetentní osoby byly v krátké době vystřídány nekompetentními, byla faktura prohlášena za skartovanou a už se událostí nikdo nezabýval. Ostatně ta ohromná hromada kávy se záhy také ztratila, neboť úředníci z bezportfejového ministerstva ji stihli vypít během pouhých 4 měsíců a 11 dní. Etiopie však nezapomněla.

Dlouhé 4 roky čekala etiopská vláda, zda jí přijde na tzv. průtokový účet u Etiopské národní banky platba za kávu pro Česko. Pak předala celou záležitost vymáhací agentuře "Nas nědogoňat" z Ukrajiny. Její pracovníci se několik týdnů orientovali na mapě, aby zjistili, kdeže to Česko vlastně leží, než si uvědomili, že si sem jezdí přivydělat coby zedníci a pokrývači, pouze to tady znají ještě pod názvem "gubernija Čechaslavakija". Pak už ale rozjeli celou úřední mašinerii, jejímž výsledkem je právě exekuce. Původní suma za kávu činila po zaokrouhlení 365 miliónů korun, v současnosti Česko musí zaplatit včetně všech poplatků a odměny pro exekutora částku 4,3 miliardy Kč. Za každý další den prodlení pak naskakuje k této hromadě peněz okolo 250.000 Kč.

Ministerstvo bez portfeje bylo mezitím zrušeno a současné osazenstvo dalších ministerstev dává od celé transakce ruce i nohy pryč. Ministr spravedlnosti Pospíšil řekl, že by bylo spravedlivé, aby Etiopie své peníze dostala, ale ať si to zaplatí ti, co všechnu kávu vypili, anebo samotná Džamila. Ta nám na náš dotaz odpověděla: "Celé je to lživá kampaň proti mé osobě, v Etiopii jsem nikdy nebyla a kávu ani nepiji, je to nezdravé, takže jsem si to jako lékařka sama zakázala. A navíc ta částka vůbec nesouhlasí!"

Na svou obhajobu je Stehlíková ochotna použít všech dostupných prostředků, včetně plyšového medvídka a láhve minerálky!

 

Diskusní téma: Na Česko byla uvalena exekuce!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek