Martin Roman rozdává milióny

19.05.2011 12:43

 

Generální šéf ČEZu Martin Roman nechal do světa vytroubit, že hodlá ze svých těžce vydřených stovek miliónů něco rozdat chudině. Jeho slova nás zaujala a začali jsme pátrat, co jej k tomuto kroku vede, když dosud se podle jeho nejbližších spolupracovníků choval jako nejlakotnější Skot. Zjistili jsme zajímavé informace.
 
Martin Roman (jehož skutečně jméno je Roman Martin, ale přehozené mu to přišlo zajímavější a zvolil si proto tento politický pseudonym) minulý týden během procházky po Praze nedopatřením vytrousil z kapsy pětikorunu, kterou vzápětí sebral ze země bezdomovec, jenž to považoval za akt Romanova dobrodiní. A jelikož Martina Romana pozná v naší zemi i malé dítě (vždyť je slavnější, než Jágr) a ten bezdomovec jej také poznal, začal všude říkat, jak je "generál" ČEZu štědrý chlapík. Toho se chytla média, která dlouho čekala na šanci napsat o Romanovi i něco pozitivního, nu a dezinformace byla na světě.
 
Roman, když se o tom dozvěděl, nejprve obdarování bezdomovce popřel, pak na něj chtěl podat žalobu za krádež 5 Kč vč. DPH, ale po dvoudenní poradě s marketingovým ředitelem ČEZu náhle obrátil. Řekl, že bezdomovce ve skutečnosti obdaroval stokorunou, ale ze skromnosti informaci "překroutil" na pouhou pětikačku. Dále řekl: "Mám nyní v plánu obdarovat každý týden jednoho takového nešťastníka, někdo dostane peníze, jiným rozdám lízátka a někteří obdrží nafukovací balónky s logem ČEZu. Chci se o své bohatství podělit." Skutečným motivem jeho činu ale má být především změna pohledu občanů na monopol ČEZu. Až dosud tento gigant sázel na oranžovou barvu, což je podle výkladu různých šarlatánů barva, která vylaďuje a dává do rovnováhy vztahy, jenže vztah "dodavatel energie - zákazník" se tím doladit nepovedlo. Proto ten pokus s charitou.
 
Ještě jedna věc ovšem stojí v pozadí náhlého Romanova milosrdenství - dozvěděli jsme se, že měl soukromý rozhovor s kardinálem Vlkem, se kterým dojednává podmínky své kanonizace! Údajně měl Vlkovi přislíbit, že výměnou za svatořečení pomůže zajistit restituce církevního majetku.
 
Martin Roman naznačuje, jak velká svatozář mu bude stačit

Diskusní téma: Martin Roman rozdává milióny

Jak jsem napsal, tak se děje

Mr. Unbelievable | 07.04.2012

Restituce církevního majetku jsou na světě. Kanonizace Romana nastane asi příští rok. Buď bude svatořečen, anebo jej vystřelí z kanónu.

Přidat nový příspěvek