Jízda v protisměru novým trendem?

07.06.2011 22:19

 

Jistě jste zaznamenali v poslední době několik případů, kdy se nějaký řidič pohyboval v protisměru, vesměs na rychlostních komunikacích. Média tomu věnovala také zvýšenou pozornost a jeden aktér a současně i viník několika nehod již je vyšetřován policií. Jak jsme však zjistili, pravého pachatele je ale třeba hledat někde jinde.
 
Podařilo se nám totiž vypátrat, že tito "protisměrní" hazardéři jsou testovacími jezdci z přísně utajeného projektu Ministerstva dopravy. Projekt má za cíl zjistit adaptabilitu českých řidičů na nezvyklé situace a současně také otestovat, jestli jsou řidiči schopni se přizpůsobit změně v Zákonu o provozu na silničních komunikacích, co se týče strany, po níž se jezdí. Ano, ministerstvo skutečně zvažuje, že se po cca 70 letech opět vrátí vozidla do levého jízdního pruhu!
 
Argumentace ministerstva pro tuto změnu je obdivuhodná: "Když se nalevo naučili jezdit i natvrdlí Angličané, zvládnou to i Češi. Navíc mezi námi neustále přibývá romských spoluobčanů, kteří jak známo pocházejí z Indie. A v Indii se jezdí kde? Vlevo.", sdělil nám na mikrofon mluvčí ministerstva Jakub Ptačinský, jenž zatím neměl nastudováno oficiální zdůvodnění, neboť nikdo nečekal, že projekt bude tak záhy odhalen. Ptačinský ještě dodal, že ministerstvo má v plánu osvětové kurzy, na nichž budou školení pracovníci přeučovat řidiče na levostranné a současně i vysvětlovat výhody této změny (pokud do té doby nějaké najdou). Nu, jak to tak vypadá, nezbude, než se přizpůsobit.

Zde je jedna z mnoha modelových situací, které se musí naučit český řidič zvládat

Diskusní téma: Jízda v protisměru novým trendem?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek