Harry Potter se přeci jen dočká pokračování

21.12.2010 12:57

 

Jedna z nejslavnějších knižních a filmových sérií, Harry Potter, bude mít ještě jedno pokračování. Po dlouhém naléhání ze stran vydavatelů a filmových producentů se nechala slavná autorka J.K. Rowlingová obměkčit a svolila k napsání ještě jedné knihy. Neověřené informace hovoří, že je už zhruba v polovině a podle té dosud napsané půlky se již chystá scénář filmového pokračování. Jak můžete vidět na níže uvedených snímcích, herečtí aktéři mají za sebou i startovní kamerové zkoušky, Emma Watson si dokonce opět nechala dorůst kvůli roli dlouhé vlasy.
 
Rowlingová měla od počátku pouze dvě podmínky - za 1) za knihu i spoluúčast na scénáři požaduje 20 miliónů dolarů, no a za 2) kniha a následný film musí být porno. Jako pracovní název zvolila titul Harry Potter a semeniště hříchu, ale to se ještě může ve finále změnit. Děj se opět vrací do Bradavic, kde zejména studenti vyšších ročníků rozehrají na kolejích spoustu vztahových šarád, proložených řadou vášnivých scének, v nichž samozřejmě nebudou chybět ani kouzla (např. zvětšení penisu až o 15 cm) nebo magické bytosti (hrátek se údajně zúčastní i jeden z kentaurů či skřítek Dobby).
 
Předběžné ohlasy na dosud napsaný text jsou poněkud rozporuplné a např. právě Emma Watson se nechala slyšet, že od Pána zla by se klidně svést nechala, ale na sex s Hagridem zrovna moc chuti nemá. Nicméně gáže ve výši 30 miliónů dolarů pro každou z hlavních postav jistě udělá své a zábrany postupně opadnou.
 
Dořešit ale bude třeba jeden faktický problém - v prudérní Americe je každý film před vpuštěním do kin ohodnocen ratingem MPAA a již nyní je na 101% jisté, že tento spadne do nově zřízené kategorie NC-21 (přístupný od 21 let). Což je pro producenty docela průšvih, neboť drtivou většinu diváctva tvoří v USA pubescenti maximálně do 18 let věku. Jít cestou cenzury a vystříhat hanbaté scény by sice šlo, ale otázka je, zda by kromě titulků z filmu vůbec něco zbylo. Stovky miliónů dolarů jsou tedy v ohrožení a do celé záležitosti se má dokonce vložit i Kongres. Kauzu budeme sledovat i nadále a o výsledku vám podáme jen mírně zkreslené informace.
 
Jak je ze snímku patrné, Harrymu i Hermioně to v negližé sluší o nic méně, než ve studentských hábitech.