Francouzský fotbal objevil nového Platiniho

03.03.2011 23:55

 

Fotbalová Francie patřila vždy mezi špičku, ale po odchodu hvězd, jako byli Platini, Giresse, Bossis, Tigana či z poslední doby Deschamps a Zidane a po propadáku na posledním MS v JAR se francouzský fotbal ocitl v krizi. I laikům je jasné, že současný národní tým postrádá hráčskou osobnost. Osobnost, která by svým pozitivním přístupem strhla ostatní. Osobnost, která by uměla sama rozhodovat zápasy. Osobnost, jakou byl svého času výše zmíněný Michel Platini.
 
Nyní ale Francie objevila nového Platiniho. A to doslova, ne obrazně. Ne, nejedná se o Michelova syna, tedy ne v pravém slova smyslu. Jak totiž nedávno vyšlo najevo, Michel Platini dokázal již v 80. letech předvídat nejen herní situace na hřišti, ale také dobře odhadl budoucnost francouzského fotbalu. A jeho odhad se v současnosti naplňuje měrou vrchovatou. Michel chtěl své milované zemi pomáhat i v budoucnu, tedy vlastně v současnosti, a tak se v roce 1989 (dva roky po skončení kariéry) rozhodl k riskantnímu kroku - svolil k naklonování sebe sama, což v té době byla převratná novinka, nikde nebyla oficiálně vyzkoušena a i Platini musel tento svůj pokus utajit. Nyní ale může sklízet plody svého ovoce.
 
Platiniho duplikát, jenž nedávno oslavil 22. narozeniny byl samotným Michelem až dosud dovedně pod cizím jménem (Miquel Platani) skrýván ve čtvrté nejvyšší francouzské soutěži v týmu Ruffec. Podobu i styl hry sice již mnoho lidí u tohoto hráče zaregistrovalo, ale jelikož mladý Miquel odmítal všechny nabídky na přestup někam výše (na popud svého "otce"), nikdo tomu nepřikládal velkou váhu. Nyní však sám Michel Platini rozhodl, že je ten pravý čas odtajnit svého dvojníka, svou identickou kopii, která by měla francouzský fotbal vrátit zpět na výsluní. A vytáhl jej jako trumf již pod pravým jménem nejprve do nejvyšší soutěže (do "svého" celku St. Etienne) a vzápětí jej vnutil i reprezentaci.
 
Mladý Platini sice odehrál v 1. lize teprve pár zápasů, ale i z nich se dalo poznat, že jde o nesporný talent, který do repre-týmu určitě patří. Francouzští fotbaloví fandové teď netrpělivě vzhlížejí k nejbližšímu mezistátnímu zápasu, v němž by měl mladý Platini vyběhnout na trávník. Na konci března Francouzi hostují v Lucembursku, které nedávno v přípravě zdolalo Slováky, takže síla tohoto týmu je zřejmá. Nicméně Francii v tomto zápase po zveřejnění širší nominace začali věřit i bookmakeři sázkových kanceláří, a to už je co říci.
 
Původní Michel Platini na oficiální tiskové konferenci hrdě představuje svého klona a vyjadřuje přesvědčení, že za 3 roky na dalším MS Francie získá titul mistra světa, namísto titulu "největší primadony", který vybojovali loni

Diskusní téma: Francouzský fotbal objevil nového Platiniho

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek