EU má plán na vyřešení ekonomické krize

16.07.2011 22:21

 

Že je Evropská unie v krizi je jasné, o hrozícím bankrotu Řecka se mluví denně, o krizi v Portugalsku, Irsku, Španělsku či Itálii také zpráv stále přibývá. Čelní představitelé EU vidí jako reálnou šanci na záchranu eura, potažmo celé Unie jedině její další rozšíření. Očekávaný nový člen Chorvatsko však bude z pochopitelných důvodů upozaděn, neboť není dostatečně lukrativním státem se silným ekonomickým a finančním pozadím. Těmi jsou naopak již skoro jistí noví členové unie, kteří by měli být slavnostně přijati 1. ledna 2012.
 
Pokud očekáváte, že při jednáních padla jména států jako Norsko a Švýcarsko, které patří mezi bohatou světovou elitu, mýlíte se - v Evropě už většina nečlenských zemí politiku EU prohlédla a nijak se do ní nehrnou. Proto Unie zalovila v jiných vodách, asijských. Nově přijatými zeměmi budou Kuvajt, Spojené Arabské Emiráty, Katar, Singapur a Brunej. Každá z těchto zemí by měla při vstupu do EU složit tak vysoký poplatek, že tím smaže dluhy současných členských států na 200 let dopředu (odhadnuto dle současného tempa rozkrádání státních majetků a plýtvání veřejnými penězi).
 
Současný předseda Evropské komise José Manuel Barroso byl při příležitosti odtajnění této informace stručný: "Situace je vážná a žádala si radikálních řešení. Přijetím bohatých asijských ekonomických "tygrů" hodláme uklidnit veřejnost, která se strachovala o svou životní úroveň. Nyní je jisté, že tato určitě neklesne a členské státy nebudou muset v panice podávat odhlášky z Unie - na ty ostatně ani neexistuje formulář, takže to vlastně prakticky ani není možné." Trochu zajímavější informace podal médiím Hassanal Bolkiah, absolutistický sultán Bruneje. Ten řekl: "Vstupem do EU si konečně splním svůj sen o velké zemi, jíž vládnu. Od ledna totiž vystřídám Barrosa v jeho funkci. Mým prvním počinem nejspíše bude přejmenování Evropské unie na Brunejskou unii. Pak asi vyhlásím válku USA."
 
Nejmenovaný úředník EU, jenž byl přítomen na jednáních s Asiaty nám prozradil, že vstup bohatých převážně arabských zemí do EU s sebou přinese krom smazání dluhů i jiné změny - jediným legálním náboženstvím v Unii by měl být od ledna 2012 islám, kostely se přestaví na mešity, burky budou nosit všechny ženy a gayové bez výjimky, před názvy dosavadních hlavních měst současných členských států bude doplněna arabská předpona Al (takže např. místo Prahy bude Al Praha, místo Paříže bude Al Paříž a místo La Valletty bude Al La Valletta), zlegalizuje se mnohoženství a zlodějům budou sekány ruce. Čeká nás prostě krásná a jasná budoucnost v Alláhově náručí.
 
Sympatický sultán Bruneje, jenž bude po Silvestru vládnout celé rekonstruované Unii se pro tuto fotku nechal přemluvit a převlékl se do kostýmu lodního kapitána - doufejme, že provede loď Unie mezi útesy finanční krize se ctí...

 

Diskusní téma: EU má plán na vyřešení ekonomické krize

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek