Ve Vatikánu proběhlo první náboženské MS

04.08.2011 13:19

 

Na prostranství před vatikánskou bazilikou svatého Petra proběhlo o uplynulém víkendu první náboženské mistrovství světa. Proti sobě stanula družstva Katolíků, Evangelíků, Pravoslavných křesťanů, Svědků Jehovových, Rastafariánů, Judaistů, Sunnitů, Šíitů, Buddhistů, Lámaistů, Hinduistů, Taoistů, Džinistů, Tradičních Číňanů, Šintoistů a Scientistů. Celý turnaj proběhl formou play-off, kdy z nalosovaných dvojic vždy ta lepší postoupila do dalšího kola, až se dvě nejlepší družstva střetla ve Velkém finále.
 
Hodnocení probíhalo podobně jako např. při krasobuslení formou bodování ze strany nezávislé poroty, v níž mělo každé ze zastoupených náboženství jednoho člena. Udělovanými známkami od 1-10 se hodnotil umělecký dojem z hromadné modlitby (každé družstvo mělo 25 členů), dále pak tradiční náboženský oděv, provedení obřadů či rituálů a v neposlední řadě také forma a přesvědčivost náboru nových členů. První kolo proběhlo celkem bez větších překvapení, když postoupili Katolíci, Evangelíci, Sunnité, Šíité, Rastafariáni, Judaisté, Buddhisté a Tradiční Číňané.
 
Favorizovaní Svědci Jehovovi dojeli na nízké ohodnocení v kategorii "nábor nových členů", Scientisté pak selhali jako tým zejména proto, že bez omluvy nedorazil jejich hlavní "kůň" Tom Cruise. Džinisté šli svůj smutek z vyřazení utopit v ginu, Lámaisté pak ze vzteku kung-fu údery prokopli na několika místech obvodní zeď starodávné baziliky a následně při zákroku římské policie zranili zhruba osm desítek zasahujících policistů. Ve druhém kole už šlo do tuhého - Rastafariáni, Katolíci, Sunnité a Judaisté však potvrdili sílu své víry a prošli do semifinále.
 
V něm nejprve Rastafariáni doslova vyudili svým marihuanovým dýmem během rituálního souboje Sunnity (usilovně jim pomáhal i bývalý papež Ratzinger), kterým nepomohl ani rituál "zasvěcení mladého radikála včetně ukázky sebeodpálení". Judaisté se pak pokusili Katolíky ve vzájemném souboji obřezat, což se jim nepovedlo, takže úspěch slavili favorizovaní Katolíci, jejichž procítěná modlitba jakož i nenásilný nábor nováčků porotu zaujaly více. Finálový duel pak sledovalo bezmála 248.643 diváků (z toho celých 21% tvořili ateisté!). Rastafariáni v něm předvedli vynikající výkon a celkovým součtem 37 bodů o jediný bod Katolíky pokořili, navíc pak jako bonus už mimo soutěž získali pro svou víru celkem 52.215 nových duší (všichni to byli původně ateisté).
 
Za vítěze vyjádřil své pocity prominentní člen týmu, sprinter Usain Bolt (jenž si pro toto mistrovství nechal narůst i typické dredy): "Některý lidi nevěří, že jamajskej bůh zvítězí!" Druhý ročník bude hostit zhruba za rok právě jamajské město Kingston.
Vlevo je vidět skvělá atmosféra na prostranství před bazilikou během finálového klání, vpravo pak jamajská sopka Mt. Smoke, na níž podle Rastafariánců sídlí Bůh, jehož oni sami nazývají "Největším Huličem"

Diskusní téma: Ve Vatikánu proběhlo první náboženské MS

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek