Zaměstnanecké benefity nekončí - naopak!

12.04.2011 12:05

 

Třásli jste se, že v brzké době přijdete o většinu svých zaměstnaneckých výhod? Obávali jste se konce populárních stravenek? Vězte, že můžete klidně spát - benefity nejen, že nekončí, ale naopak jich ještě razantně přibude.
 
Vláda ještě těsně před tím, než se definitivně rozpadne pro kritický nedostatek ministrů přijala další úsporné opatření, díky němuž se rozšiřuje seznam zaměstnaneckých výhod, které si zaměstnavatelé můžou dát do daňových úlev. Navíc tyto nové výhody jsou pro zaměstnavatele povinné, takže zaměstnanec před nimi nemá úniku, i kdyby je nakrásně odmítal. Zajímá vás, o jaké benefity jde?
 
Zaměstnanci vždy na každý měsíc obdrží od zaměstnavatele krom stravenek i další porci poukázek. Jedna z nich bude ve výši 2-5 tisíc Kč (záleží na úvaze zaměstnavatele) a bude sloužit k jednorázovému nákupu v některém z obchodních řetězců, a to nejen těch potravinových - nasmlouvat se údajně povedlo Kaufland, Tesco, Albert, Interspar, Lidl, ale též Elektroworld, Datart, Baumax, Bauhaus, Avex, Obi atd. atd. Další poukaz bude sloužit na úhradu zdravotnických služeb, včetně nákupu léčiv, ten bude na měsíc maximálně ve výši 1000 Kč.
 
Asi nejzajímavějším zaměstnaneckým benefitem, jenž se povedl odborům prosadit  je i možnost zaměstnanců stát se na jeden týden zkušebně šéfem úseku či oddělení, nebo na jeden den ředitelem celé firmy - daný nadřízený, jehož bude zaměstnanec na určenou dobu suplovat se posune právě na místo onoho zaměstnance. Odbory si od toho slibují, že se díky těmto "prohozům" povede jednak omezit šikanu ze strany nadřízených, jednak se občas povede objevit i nějakého zaměstnance, jenž je schopen vykonávat práci nadřízeného lépe, než jeho šéf, což může následně vést k rozkvětu firmy. Na některých pracovištích se již údajně tvoří pořadníky na funkci šéfa...

Podobným situacím bude konec - on si šéf příště rozmyslí, jestli po vás řvát do bezvědomí, když mu to za pár dní můžete v klidu vrátit...

Diskusní téma: Zaměstnanecké benefity nekončí - naopak!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek