V ulicích se objeví růžové kontejnery

28.06.2011 11:01

 

Na barevně odlišené kontejnery, určené pro třídění odpadu typu plast, papír, bílé sklo, barevné sklo, bioodpad a elektroodpad jsme si už zvykli. Novinkou ale budou na našich ulicích kontejnery v barvě, kterou preferují především malé či dospívající dívky - růžové. Co se do nich bude vyhazovat? Podle informací ministerstva pro životní prostředí to budou použité kondomy!
 
Proč k tomuto kroku ministerstvo přistoupilo? Odpovídá tisková mluvčí Michaela Jendeková: "Dlouhodobým zkoumáním vlivů lidské činnosti na okolní přírodu bylo zjištěno, že použité kondomy patří na čelní příčky co do množství lidských odpadních produktů, co se týče nálezů ve volné přírodě i v městské zeleni. Stejně tak okupují čelní příčky, co se délky jejich rozkladu na humus týče. Proto jsme se rozhodli po poradě s odborníky nejen z našeho ministerstva, ale i s experty z řad zástupců zdravotnictví zavést tyto kontejnery, od nichž si slibujeme jednak úlevy pro přírodu, jednak pak dostatek materiálu k recyklaci a následné výrobě nových kondomů."
 
Dále pak dodala: "Ještě před recyklací ale počítáme s tím, že na třídicí lince budou z kondomů odebrány zbytky spermatu a ve speciálních nádobkách budou zaslány k přezkoumání a následnému zamrazení do centrální spermobanky. Kvalitních lidských spermií stále ubývá a my jako lidstvo si již nemůžeme dále dovolit tímto materiálem plýtvat." Na tomto určitě něco bude a je docela možné, že se Česká republika stane v dohledné době světovou velmocí, co se zásob zamrazeného kvalitního spermatu týče.
 
 
 
Vlevo dosud běžné typy kontejnerů, vpravo jejich nový "bratříček". Ani z něj se nesmí již jednou vhozený materiál vytahovat zpět pod pokutou až 50.000 Kč!
 

Diskusní téma: V ulicích se objeví růžové kontejnery

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek