V supermarketech se objevil nový model elektronických šipek

03.01.2011 23:57

 

Obchodní řetězce začaly nově i v České republice nabízet inovované verze elektronických šipek. Oproti předešlé variantě mají tyto novinky jednu "přidanou hodnotu" - USB port. Ptáte se k čemu? Je to snadné - z USB flash disku si totiž můžete do herního panelu nahrát na pozadí libovolnou fotografii, která vám může následně posloužit jako terč. Naštvala vás tchyně? Najděte její fotku, nahrejte ji do terče a uvidíte, jak vás hra najednou začne bavit !
 
Ačkoliv jsou tyto šipky v prodeji sotva pár týdnů, už se proti nim stihly ozvat některé organizace, ostatně ozývat se skoro vždy a skoro proti všemu je takový hezký český národní zvyk. Svaz profesionálně závislých hráčů (jenž protestoval i proti předešlým variantám šipek, určených do domácností) se pohoršuje, že ani do tohoto domácího modelu nelze házet mince, tak jak jsou zvyklí z heren a restauračních zařízení. Sdružení na ochranu autorských práv světových fotografů, včetně těch, kteří nechtějí být chráněni zase vadí, že do ceny těchto šipek ještě nebyla státem povinně započítána "daň z ukradených fotografií", neboli AO poplatek. A česká pobočka Světové ligy žen (SLIŽ) se zase dusí vzteky právě nad možností házení šipek na obrázky tchýní či manželek.
 
Ať už zastáváte jakýkoliv postoj, náš názor je ten, že podobný terč může být ideálním dárkem při jakékoliv příležitosti a že i celá rodina si při hře v šipky může díky této inovaci užít spoustu zábavy. Přejeme vám příjemnou hru !
 
 
Při průzkumu veřejného mínění v USA vyšlo najevo, že fotky tchýní skončily v šipkách až na 2. místě, to první suverénně okupuje exprezident Bush