V poslanecké sněmovně to bouřilo

21.02.2011 11:37

 

V našem zákonodárném shromáždění zase bylo jednou rušno. Poslanci se ocitli ve při a jednalo se tentokráte o spor napříč stranami, ať již koaličními či opozičními. Téma bylo nadmíru choulostivé - žádná důchodová, sociální, školská či zdravotnická reforma, kdepak. Hádka vznikla kvůli mnohem podstatnější záležitosti: poslanci se dohadovali, kdo HO má většího!
 
Ano ano, čtete dobře. Vzruch rozpoutal poslanec Vodrážka, jenž při projednávání změn v sazbě DPH řekl, že se osobně zasadí o to, aby výše daně v oblasti erotických služeb zůstala nezměněna, neboť v některých oblastech ČR by to mohlo mít neblahý dopad na ekonomiku. Proti tomu ostře vystoupil MUDr. Rath, jenž řekl: "DPH v této oblasti se musí jednoznačně zvýšit na 20%! V nižší sazbě by mohly zůstat jen služby, poskytnuté zákazníkům, kteří mají velikost přirození větší než obvyklou!" A neváhal ručně naznačit, co je u něj větší, než obvyklá míra. Vzápětí se rozpoutala napříč sněmovnou doslova bouře, kdy se poslanci střídali u řečnického pultíku jako apoštolové na orloji a sdělovali si svou představu o větší, než obvyklé velikosti.
 
Do debaty se snažily vstoupit i ženy, aby vzniklé vášně zkusily ochladit, ale ani Kristýna Kočí, ani Vlasta Parkanová příliš neuspěly, navíc u ex-ministryně Parkanové ani mnozí poslanci nepochopili, velikost ČEHO že jim to vlastně ukazuje. Jediný, kdo se nakonec debaty nezúčastnil byl právě poslanec Vodrážka, jehož urazilo, že jeho vážně a seriózně míněný podnět zanikl ve vřavě a finální noční hlasování po 4,5 hodinách proběhlo nikoliv o velikosti sazby DPH, ale o tom, jestli smí vůbec ve sněmovně sedět nějaký muž, jehož pohlaví nedosahuje velikosti pohlaví u průměrného 15letého hocha. Údajně je tam takových nejméně deset...
Poslanec Rath nasadil laťku vysoko, ale expremiér Topolánek se nezalekl, stejně jako další pánové - Kalousek či Zaorálek. Vášně klidnila svou verzí "dva prsty místo dvou rukou" paní Parkanová, exherec Jandák pak už s mírami ubral a překvapivě ještě níže šel další expremiér Paroubek. David Vodrážka celou dobu seděl uraženě v lavici a s okolím nekomunikoval.

Diskusní téma: V poslanecké sněmovně to bouřilo

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek