V Hollywoodu brzy natočí další pirátské filmy

05.01.2011 10:02

 

Hollywood a čert nikdy nespí - jinak řečeno američtí filmaři vždy dokáží promptně reagovat na situaci ve světě a v přípravě je tak řada scénářů na témata, mapující dění okolo nás. A jelikož série Piráti z Karibiku zaznamenala obrovský ohlas, připravují se hned dva další filmy na žhavé téma. Prvním z nich bude film Jak utopit somálského piráta aneb Konec pirátů v Africe, jenž bude stručně mapovat tradici tohoto řemesla na východě Afriky a současně nás zavede přímo na pirátský škuner, plný ozbrojených hrdlořezů.
 
V hlavních rolích by se údajně měli objevit Samuel L. Jackson, Djimon Hounsou, vůdce pirátů pak ztvární typický "pirátský xicht" Danny Glover, známý i ze série Smrtonosná zbraň. Opačnou stranu barikády by měl v podobě kapitána námořní fregaty hájit Tom Hanks, jenž se tak definitivně zařadí do škatulky "klaďas až do morku kosti".
 
Druhý připravovaný film je pro nás ale mnohem zajímavější - jeho pracovní titul zatím nese název Piráti z D1. Ano, orientujete se správně, děj snímku se odehrává u nás, zejména tedy na našich silnicích, přičemž prim bude hrát každodenní provoz na dálnici D1. Snímek bude údajně natočen polodokumentární formou, kdy hrané scény budou prokládány reálnými záběry dálničních a policejních kamer, případně doplněnými i amatérskými klipy z fotoaparátů a videokamer. Film tak má podle tvůrců získat punc reality a současně se ušetří drahé peníze za natáčení akčních sekvencí, které by jinak stály milióny dolarů.
 
V tomto snímku by se měli údajně v několika scénách vyskytnout i hrdinové posledních dnů a týdnů, resp. měsíců, pánové Luboš Lacina a Aleš Trpišovský. Za prvně jmenovaným se hodlá štáb vypravit i do věznice, kam jej dostala svým nezodpovědným chováním řidička, která agresivně vylétla ze silnice zrovna, když Lacina projížděl náhodou kolem. Trpišovský si asi zahraje o něco více, proslýchá se totiž, že jeho firma HRBS a.s. bude jedním z finančních partnerů snímku. Spolupodílet se ale mají i automobilky Škoda Auto a Mercedes-Benz, jejichž vozům se ve filmu dostane velkého prostoru pro reklamu.
 

Aleš Trpišovský se na svou roli připravuje svědomitě, kamerové zkoušky ve studiu zvládl na výbornou a bez mrknutí oka