Teletubbies půjdou brzy i do kin

11.04.2011 10:00

 

Kdo by si nepamatoval na úžasný a roztomile naivní dětský seriál Teletubbies? Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa, Po - čtyři půvabná jména, která zařídila ohromný úspěch nejen u dětí, ale u dospělé části publika. Původní televizní seriál se dočkal ohromujících 365 dílů a bylo jen otázkou času, kdy se tato předloha dostane i na plátna kin. Trvalo to sice déle, než se čekalo, hlavně kvůli tahanicím producentů o to, kdo bude tento megaúspěšný projekt zaštiťovat, ale zdá se, že čas na filmové Teletubbies je konečně zde!
 
Producentské taktovky se nakonec ujal protřelý veterán Jerry Bruckheimer, jenž na režisérské křeslo dosadil Petera Jacksona, osvědčeného tvůrce Pána prstenů, King Konga a dalších vynikajících spektáklů pro děti. Doslova rvačka se pak strhla mezi hollywoodskými hvězdami o hlavní role. Peter Jackson se rozhodl, že v zájmu genderové vyrovnanosti se o 4 hlavní role podělí shodně 2 muži a 2 ženy - ale kteří? Po dlouhém souboji nakonec role získali pohybově výrazně nadané hvězdy a současně i rivalky Meryl Streepová a Glenn Closeová, mužskou část pak zastupují Jack Nicholson a Danny DeVito. Ten ke svému angažování řekl: "Moje kariéra už byla v troskách, podobný projekt jsem potřeboval jako sůl - manželka si totiž usmyslela, že chce novou kuchyňskou linku a já bych ji jinak neměl z čeho zaplatit."
 
Speciální roli věčně vysmátého Sluníčka pak Jackson přiklepl Whoopi Goldbergové, to aby jej nikdo nemohl nařknout z rasových předsudků. Natáčení již vypuklo před 14 dny, točí se na Novém Zélandě a v Japonsku, což jsou dvě země, postižené nedávnými katastrofami a Jackson chce tímto projektem dát domorodcům šanci na nějaký přivýdělek a současně i možnost zapomenout na všední trampoty. První tři dny příprav strávila Whoopi Goldbergová ve Fukušimě, aby byla jako Sluníčko správně rozzářená.
 
Děj bude údajně poměrně rafinovaný - čtyři hlavní postavičky si budou házet míčkem, metat kozelce, pak si zapinkají badminton, zahrají si na schovávanou, chvíli si budou povídat se Sluníčkem, mezitím budou slabikovat různá složitá slova, jako "má-ma", "pá-pá", "tuli-tuli" apod. Jedna z verzí scénáře předpokládala i strhující scénku paintballové bitvy, ale Peter Jackson se rozhodl od ní upustit, aby nevyvolala v dospělých zmatek - kdyby se hrdinové zacákali pestrými barvami, nebylo by pak tak snadno poznat, kdo je kdo. I tak ale půjde o velmi sofistikovanou podívanou a hluboký kulturní zážitek, čemuž by měla odpovídat i vyšší cena vstupenek.
Nahoře hlavní postavičky - zleva Nicholson, Streepová, Closeová, DeVito, dole pak usmívající se Goldbergová při první scéně po návratu z Fukušimy

Diskusní téma: Teletubbies půjdou brzy i do kin

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek