Stallone říká: Rocky měl být původně jen jeden

31.03.2011 23:42

 

Kdo by neznal filmovou legendu jménem Rocky Balboa. Tento boxer ztvárněný slovutným panem hercem Sylvesterem Stallonem vtrhl poprvé na plátna kin v roce 1976 a další díly následovaly vždy každé 3 roky. Navštívili jsme Sylvestera v jeho hollywoodském sídle a zkusili jsme s ním zavzpomínat na jeho skvělou filmovou kariéru. Řeč přišla i na Rockyho a Mistr nám při té příležitosti prozradil zajímavé informace.
 
Pan Stallone během neformálního rozhovoru prohlásil: "Rocky byl původně plánovanej jako jeden film vo dýlce cirka 3 hodiny. Tehdejší publikum ale nebylo připravený na tak monumentální spektákl, proto na pokyn producenta zasáhl střihač svejma nůžkama a z celkem 10 natočenejch hodin matroše zbyly sotva dvě." Jak známo, Rocky zaznamenal fenomenální úspěch a získal dokonce i 3 Oscary, sám Sylvester byl nominován na nejlepšího herce v hlavní roli, soška mu však neprávem unikla. Úspěch jej ale povzbudil.
 
"Když jsme viděli, jak sou lidi z filmu nadšený, řekli sme si - co kdybysme natočili dvojku? Jenže pak dostala Talia Shire, která byla v tý době dost vytíženou herečkou spásnej nápad - proč spotřebovávat další kilometry filmovýho pásu na natáčení, když ve střižně ještě zvostalo tolik materiálu z jedničky? Víte, von náš střihač byl děsnej bordelář a ty vystříhaný scény nevyhodil, nechal je tam válet klidně ještě půl roku. A tak jsme se do toho vrhli, skládali ty vystříhaný vokýnka do scén, lepili a lepili, až jsme slepili dvojku. A pořád se tam ještě válelo dost pásu na trojku. Tak jsme pak o něco pozdějc zrovna slepili i ji." Dvojka i trojka šly do kin vždy až tři roky po předchozím dílu hlavně proto, že dát dohromady z hromady balastu aspoň trochu smysluplný děj dalo ohromnou práci. Výsledky ale stály za to - i tyhle snímky zaznamenaly velký ohlas a kritiky pěly oslavné ódy jak na herecký, tak i režisérský výkon Stallona - Sylvester se totiž nechal do titulků napsat jako režisér, když nejvíce okýnek slepil on sám.
 
"Z 10 hodin materiálu pro jedničku sme nakonec na plátno dostali celkem 3 díly a 5 a půl hodiny stopáže. Dvojka a trojka vznikly jako vedlejší produkt jedničky, ale stálo to za to. Nejvíc mě na tom štvalo jen to, že z toho zbytku už se nedala slepit čtverka, tu sme museli natočit nanovo. Jó, ještě mi lezlo krkem to lepidlo, kerym jsme piplali dohromady ty jednotlivý vokna - dodneška mám jeho zbytky za nehtama..." Sylvester Stallone byl velmi příjemný společník na rozhovor a my jsme byli rádi, že jsme měli tu čest být první, kdo se dozvěděl, jak to s natáčením Rockyho na přelomu 70. a 80. let vlastně bylo. A rádi se s vámi o tuto informaci dělíme. Sylvestere, bravo!

 

Nahoře snímek z filmu Rocky, vlevo dole pak Rocky II - podoba je dokonalá, jako důkaz to určitě stačí. Vpravo dole pak vysmátý Sylvester ve své současné podobě - do bývalé kondice už mu přeci jen trochu chybí...

Diskusní téma: Stallone říká: Rocky měl být původně jen jeden

..?!

Lucy | 04.01.2015

:DDD myslim ze ty si nemel, a ani nebudes mit postavu jako on například v ROCKY 3..:) promin ale je asi jasny každýmu debilovi ze v 68 nebude mit postavu stejnou..:) Tady kritizujes ze "uz mu do bývalé kondice trochu chybí... " ano to je jasny..:) ale to co dokázal, ty tezko dokážeš taky..! Sedíš na prdeli u PC a děláš si akorád prdel .. ( stejne to jeho fotka neni ..:) )

Přidat nový příspěvek