Spojené státy chystají změny v kalendáři

07.06.2012 23:08
Amerika byla vždy pokroková a hodlá v tom pokračovat i nadále. Proto od příštího roku Američané získají zřejmě na celý zbytek světa roční náskok. V čem a jak? Odpověď je prostá - v kalendáři. Spojené státy totiž hodlají zcela vynechat rok 2013 a rovnou přejdou na rok 2014. Kladete si jistě otázku, co je k tomu vede. I tato odpověď je nasnadě.

Američané jsou, jak známo, nesmírně pověrčiví a číslo 13 je děsí. V mrakodrapech chybí 13. patro, v hotelích nenajdete pokoj s číslem 13 a každý měsíc vždy třináctého si Američané berou dovolenou, zalezou do postelí pod peřinu a tiše doufají, že na jejich dům nespadne meteorit, nebo že nepřijde tornádo. Už před 100 lety uvažovali, že by přeskočili rok 1913, ale nakonec se nechali zbytkem světa přemluvit a tento rok ještě absolvovali spolu s celou zeměkoulí pospolu. Jak později přiznal William Howard Taft, tehdejší prezident USA, byla to osudná chyba, kvůli níž se již v březnu 1913 vzdal svého prezidentského trůnu.

Rok 1913 totiž nebyl ve světě prakticky vůbec ničím zajímavý a USA tak propásly výjimečnou šanci získat náskok již tehdy. Jedinými událostmi, které v onom roce stály za zaznamenání bylo narození pozdějších prezidentů Richarda Nixona a Gustava Husáka a také německého nacistického pohlavára Klause Barbieho, autora známé panenky pro děti. Krom toho ještě tragicky v moři zemřel vynálezce vznětového motoru Rudolf Diesel, a to těsně před tím, než dokončil práci na své verzi extraúsporného ekologického motoru se spotřebou pouhé dva decilitry mořské vody na 100 kilometrů. Z těchto jmen a událostí je zřejmé, že rok 1913 nebyl pro Ameriku ani pro svět úspěšný. A navíc hned v dalším roce začala 1. světová válka...

Zatímco většina civilizovaných zemí řeší, zda příští rok ještě bude platit euro či nikoliv, Američané jsou pevně rozhodnuti ke skoku na rok 2014. Když to Barrack Obama oznámil, dolar významně posílil a aktuálně se prodává za 24,17 Kč. Rusové se nechali slyšet, že co se zmatků v kalendáři týče, tak oni byli se svou říjnovo-listopadovou revolucí v roce 1917 první, kdo hýbal s měsíci, jak se zrovna hodilo. Další významné země, jako Německo, Francie, Velká Británie, Japonsko, Čína, Korea a Svazijsko ale toto rozhodnutí Spojených států přijaly s nadšením. Angela Merkelová hned oznámila, že zkusí prosadit, aby její Německo přešlo na nový kalendář také a pokud se osvědčí, bude se jej snažit hned rok nato rozšířit po celé EU, kromě Řecka. "Řekové si odjakživa počínali jako zpátečníci, jejich životní úroveň za tou naší zaostává tak o 85-90 let, takže ti nemají na posun nárok", dodala ještě Merkelová pro média.

Tak tohle zvíře v USA neuvidíte - černé kočky jsou jediné, u nichž i ochránci zvířat tolerují odstřel anebo alespoň odchyt s následným chemickým  přebarvením srsti

Diskusní téma: Spojené státy chystají změny v kalendáři

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek