Sonda Pioneer je zpět

24.01.2011 11:07

 

Tak nakonec trvala cesta sondy Pioneer po kosmu jen necelých 38 let. V sobotu ráno totiž tato sonda bezpečně (a hlavně maximálně utajeně) přistála na farmě jakéhosi George Bushe Jr. Jr. (nezaměňovat s bývalým prezidentem USA, tento Bush je teprve budoucí prezident). A copak nám sonda z vesmíru po těch letech přinesla?
 
Jak jistě víte, do kosmu startoval Pioneer s destičkou, která nesla poselství obyvatel Země mimozemským civilizacím s vyznačením místa svého startu, kosmopisné polohy, zobrazení lidí a dalších nesmyslných údajů. Ačkoliv nikdo nečekal, že by si toto poselství někdy někdo z ufounů přečetl, stalo se tak. A destičku s lehce poupraveným poselstvím zaslali mimozemšťané s Pioneerem zpět.
 
Jak můžete vidět níže, na destičce došlo k několika drobným obměnám. Nejvýraznější je zneviditelnění mužských i ženských primárních a sekundárních pohlavních znaků, což může symbolizovat fakt, že o sex s námi mimozemšťané nestojí. Druhou změnou je škrtnutí bývalé planety Pluto, která byla degradována před několika lety na vesmírné smetí a mimozemšťané nám tak asi dávají najevo, že oni o tomto našem dlouhodobém planetárním omylu vědí.
 
Třetí úpravou je otočení šipky od Země opačným směrem a výměna sondy za létající talíř, takže se asi můžeme těšit na brzkou návštěvu, nebo invazi. Poslední detail je zcela nový a přibyl vpravo dolů. Vědci zatím jen spekulují, co to asi znamená, zda jde o podobu mimozemšťana, nebo znázornění mírumilovného gesta, anebo prostě jen vztyčený prostředníček na tříprsté ruce. Náš známý astronom Grygar k tomuto obrazci  také doplnil svou teorii: "Myslím, že to znamená cosi ve smyslu známého českého okřídleného rčení 'Přijďte k nám zase, my k vám taky nechodíme.' Asi o nás příliš nestojí."
Tady vidíte kopii plakety s pozměněnými symboly. Co podle vás znamená obraz vpravo dole? Napište nám.

Diskusní téma: Sonda Pioneer je zpět

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek