Projekt Výmoly.cz se dočkal odezvy

12.09.2011 12:05

 

Autoři webového projektu Výmoly.cz si mohou radostně mnout ruce - jejich akce nezůstala bez ohlasu. Na rozdíl od řady jiných projektů si tohoto všimla média a díky nim následně i příslušní úředníci a také ministr. I díky silné mediální kampani se najednou v desetkrát přepočítaném a silně deficitním rozpočtu našlo pár set miliard (původně určených pro ministerstvo obrany na nákup potřebné vojenské techniky), jež budou použity na kompletní opravu celé silniční sítě v republice.

Ministerstvo dopravy nedávno vyhlásilo tradičně vysoce transparentní výběrové řízení, jehož vítěz byl znám ještě před nalezením zmíněných potřebných peněz. Celou rekonstrukci silniční sítě bude nakonec zastřešovat jediná firma o pouhých 2 zaměstnancích, zato s řadou automatizovaných "bezpilotních" strojů. Vítězná společnost Bořek Stavitel s.r.o. je zapsána v povědomí veřejnosti jako jedna z mála spolehlivých stavebních firem, byť se dosud zviditelňovala především menšími projekty, jako byla oprava kostelních hodin, stavba tenisového kurtu či narozeninový večírek pana starosty.

Většinový vlastník firmy, pan Bořivoj Šikula nám poskytl krátký rozhovor, v němž mimo jiné řekl: "Jsem pevně přesvědčen, že naše technologie opravy komunikací povede k výraznému zkvalitnění dopravní infrastruktury v celé ČR. Používáme speciální rychleschnoucí směs růžové barvy, která se na podklad nanáší za studena a po zaválcování naším silničním válcem Rolandem se dá komunikace do 15 minut znovu otevřít pro běžný provoz. Věřím, že Česko bude mít po našem zákroku nejkvalitnější silnice v Evropě. Byť budou i nadále nejdražší."

My se tedy již nyní můžeme těšit na to, až si na nových růžových silnicích se svými vozy zajezdíme bez rizika toho, že si zničíme tlumiče, nebo utrhneme kolo.

Pan Bořivoj Šikula nám ukazuje, jak strmě stoupne úroveň českých silnic po jeho operativním zákroku

Diskusní téma: Projekt Výmoly.cz se dočkal odezvy

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek