Poslanecká sněmovna shání lidi na uvolněná místa

15.06.2012 12:32

 

V souvislosti s některými kauzami poslední doby se ve sněmovně začíná pomalu ale jistě nedostávat poslanců. Proto si poslanecká sněmovna zastoupená Miroslavou Němcovou podala několik inzerátů do vývěsních skříněk na Úřadech práce, ale také do denního tisku, aby doplnila počet pracovníků do standardního počtu. Němcová očekává, že první zájemci se začnou hlásit již během tohoto týdne.

Je toho v poslední době nějak moc – zemřelý kolega Jalowiczor, pánové Bárta se Škárkou, doktor Rath, pan poslanec Chaloupka a nejčerstvěji to vypadá, že odejde kolegyně Parkanová… Začíná se nám nedostávat lidí. Navíc některé organizace i jednotlivci vyhrožují, že v případě schválení církevních restitucí bude podána žaloba za vlastizradu na všechny, kdo budou hlasovat pro vrácení majetku církvím a to by pak musela sněmovna vyhlásit nejspíše bankrot. Snažíme se proto prořídlé řady postupně doplnit, přeci jen bych si chtěla to šéfování ještě aspoň chvilku užít,“ sdělila nám předsedkyně sněmovny Němcová.

Požadavky na funkci poslance jsou víceméně jasné: „Mělo by jít o osobu komunikativní, úplatnou, tvůrčí a tvárnou, ochotnou měnit své názory podle požadavků doby či předsedy své strany. Věkový limit nemáme striktně dán, takže jen doporučujeme minimální věk 20 let a maximální pak 85 let. Pracovní poměr se podepisuje pouze na dobu určitou, a to do roku 2014, kdo se osvědčí, může pak ale získat smlouvu novou. V případě předčasného ukončení pracovního poměru vzniká poslanci nárok na odstupné ve výši 150 měsíčních platů plus navíc mu zajistíme nové místo adekvátní úrovně,“ doplnila ještě paní Miroslava.

Podle neověřených zpráv už zájem o uvolněné posty projevilo několik bývalých poslanců. Ivan Langer ale podmínil svůj nástup tím, že bude současně ministrovat policii, Stanislav Gross pak hodlá vykonávat činnost poslance „z domu“ ve svém floridském bytě. Oba si ale na rozhodnutí o přijetí či nepřijetí musí počkat, výběrové řízení se bude uzavírat až 31. července.

Parkanovou viní Policie ze zločinného spolčení s ďáblem, o čemž má svědčit mj. i tato fotografie. Ďábel je v pozadí sice mírně rozostřen, přesto lze rozeznat jeho děsivou tvář a pekelný škleb...

Diskusní téma: Poslanecká sněmovna shání lidi na uvolněná místa

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek