Poručíme větru, dešti?

02.08.2011 12:58

 

Hodně lidí je nešťastných z letošního nepříliš vydařeného léta. Jak se dá ale snadno na meteorologických mapách vypozorovat, Morava a sever Čech jsou na tom podstatně hůře než zbytek republiky. Dosud zde během letních dní pršelo až 2x častěji, než jinde. Kladete si otázku, jak je to možné?

Odpověď musíme hledat v současné vědě. Švýcarská firma Meteo Systems to dokázala už loni ve Spojených Arabských Emirátech a v tomto roce na zakázku české vlády vyrábí déšť i pro naši zemi. Ta byla v některých minulých letech sužována vedry a suchy, což znepříjemňovalo práci zemědělcům i zahrádkářům. Proto vláda jménem ministra zemědělství Ivana Fuksy objednala větší množství srážek, aby vyjádřila zemědělcům svou podporu.

Proč ale na Moravě a severu Čech prší tolik? Vysvětlení poskytuje Miroslav Kalousek: "Podle mnoha povolebních i předvolebních průzkůmů má tato vládní koalice nejmenší podporu voličů na Moravě a v severních Čechách. Větším množstvím deště jsme tedy chtěli nelibost voličů napřít jiným směrem, prostě lidi místo na politiku posledních pár týdnů nadávají na počasí. Teď tímto rozhovorem odtajňujeme, že za ten déšť vlastně můžeme my a zároveň tímto Moravanům a Severočechům vzkazujeme, že pokud nám nebudou výrazněji nakloněni v příštích volbách, přijdou na ně opět velké srážky - a na státní zaměstnance v těchto oblastech přijdou i srážky ze mzdy!"

Miroslav Kalousek na tiskové konferenci právě vysvětluje přes meteomapou republiky, že se Moravané mají nač těsit

Diskusní téma: Poručíme větru, dešti?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek