Počítačový vir nalezen v lidském těle!

23.02.2011 00:28

 

Při běžném vyšetření u praktického lékaře byla jistému Jamesi Randallovi z Washingtonu, D.C. diagnostikována obyčejná chřipka. Jeho obtíže však pokračovaly i několik dalších týdnů, přestože intenzivně užíval předepsané léky a navrch kloktal 8x destilovanou whisky Kentucky Jack. Zašel proto ke specialistovi, jenž užívá mimo jiné i vynikající lékařský software k určování diagnóz, "PC Doctor All-in-One". Výsledek vyšetření byl alarmující - počítač nalezl v Jamesově těle počítačový virus BotDotNet, jenž před několika měsíci na dva dny zcela ochromil počítačovou síť v Pentagonu!
 
James byl poté předán specialistům ze společnosti McAfee, kteří do jeho těla injekčně vpravili 30denní trial verzi svého antiviru. Během několika málo hodin se Randallovi výrazně ulevilo a při dalším vyšetření programem "PC Doctor All-in-One" již nejevil žádné stopy virózy. Lékaři pak zjišťovali, jakým způsobem se pacient mohl vůbec počítačovým virem nakazit. Jak se ukázalo, celá počítačová síť v Pentagonu je vedena v elektrických rozvodech (které umožňují přenos dat s velmi vysokou nespolehlivostí). Vzhledem k tomu, že díky přetížení sítě způsobenému virem vyhořelo několik zásuvek, byl povolán elektrikář (ano, právě James Randall). Ten si ale zapomněl vypnout jistič a poté, co rozšrouboval první zásuvku dostal slušnou elektrickou ránu, kterou naštěstí přežil - ale nakazil se při ní oním virem!
 
Jakmile toto vyšlo najevo, farmaceutické koncerny začaly velmi úzce spolupracovat s výrobci antivirů na nových preparátech pro případ další podobné nákazy. Jenže jak jistě víte, tvůrci virů jsou vždy o krok před svými "potírači", takže to bude asi běh na dlouhou trať... A co ke své průkopnické virové kauze říká sám James Randall? Byl poměrně stručný: "#&,±ßĦłŭЋ ЫڰẄڨ╝ ╝ ﮭﯖﭽ". S tím se nedá než souhlasit.
Vlevo infikovaný James Randall, vpravo původce jeho obtíží zobrazený na monitoru

Diskusní téma: Počítačový vir nalezen v lidském těle!

Rozumný člověk

Honza | 01.04.2021

To je jednoduše fake news. Je prakticky nemožné aby se něco takového stalo a kdo tomu věří tak fake news podlehl. A kdo neví co jsou to fake news tak jsou to totální dezinformace.
psáno v r. 2021

/AGENT008.cop.com

foto-vlevo

ander | 17.04.2011

ta fotka toho chlápka se mi nejak nezdá, stačí se na ní podívat pořádně z blízka a povšimnete si že to oko vlevo má načervenalé bělmo i duhovku a také se dívá jiným směrem než to napravo, to napravo je o neco světlejší. I ta červená barva obličeje je nepřirozená, zřejmě je to fotomontáž.

Re: foto-vlevo

Lady HAHA | 31.05.2011

Fotomontáž? Co to je? Já myslela, že všechny fotky jsou pravé...

Doplnění

Mr. Unbelievable | 23.02.2011

Dalším bádáním lékařského týmu byly v Randallově těle nalezeny i části některých citlivých dat, jež sice neměly vliv na jeho zdravotní stav, ale v případě zneužití mohly být zneužity proti Spojeným státům. Po vzájemné dohodě tak byl Randallovi do organismu vpuštěn DOSový povel "delete -all", takže i toto by již mělo být napraveno. Randall si na zákrok po pár dnech už ani nevzpomněl.

Přidat nový příspěvek