Petr Kellner rozjíždí novou charitativní akci

10.04.2012 14:42

 

Nejbohatší člověk České republiky Petr Kellner dává své jméno i oduševnělou tvář médiím na odiv jen ojediněle, spíše jen při velmi vzácných příležitostech. Nyní jedna taková přiležitost nastala, neboť Kellner rozjel novou charitativní akci obřích rozměrů. Něco málo již ostatně světová média vyzradila (např. ZDE), takže již někteří asi tušíte, o jakém megaprojektu je řeč.

Kdepak, nepůjde o podporování sirotků v dětských domovech, ani o onkologicky nemocné pacienty či zvířátka v ZOO - ti všichni mají svých magnátů více než dost. Kellner ve spolupráci s dalšími úspěšnými podnikateli hodlá oficiálně zachránit druh, jenž je jinak na vymření. Tím druhem je český politik. Jako první přijde na řadu nikdo chudší a ubožejší, než Václav Klaus, muž, který se ve prospěch občanů své země rozdal natolik, že pro sebe nenechal ani pár drobků či okoralou skývu chleba. Kellnerovi se ubohého starce zželelo a jal se mu poskytnout mírný příspěvek ve výši páru desítek miliónů. "Věřím, že s tímto drobným obnosem náš velectěný pan prezident, náš druhý otec vlasti vyžije alespoň do příštích Velikonoc. Rád bych přispěl více, ale momentálně nemám větší hotovost, neb jsem musel svým dětem přispět na školné, když to stát už za nás chudáky nechce platit.", konstatoval Kellner.

Ten je pevně přesvědčen, že jeho akce je jen první vlaštovkou v celém hejnu podobných solidárních příspěvků. Ostatně o svém projektu jednal dlouhé týdny se svými velmi dobrými přáteli Babišem, Bakalou, Komárkem, či Řebíčkem. S původním nápadem přišel poslední jmenovaný Aleš Řebíček, jehož dobrosrdečnost (viz financování fotbalové Slavie, což se vpodstatě rovná vyhazování peněz oknem) jej proslavila již i za hranicemi kontinentu. Ten má s politikou svou vlastní osobní zkušenost a setkal se v ní s řadou lidí, kteří přežívají sotva na hranici chudoby. "Mnoho z nich zvažuje, že politiku opustí a půjdou raději kopat kanály, neboť při této práci se dá zbohatnout mnohem rychleji.", sdělil nám dnes Řebíček a řekl dále, že se jmenovanými pány již vytipovali pár politiků, které je třeba zachránit nejdříve. "Já si například vezmu pod svá křídla Mirka Kalouska. Poctivějšího a slušnějšího politika aby člověk pohledal. Vyrovnat se mu mohl jen Mirda Topolánek, ale ten už s politikou sekl a teď rube pro OKD uhlí.", dodal ještě Řebíček.

My už jen dodáme, že Bakala poté, co skonal jeho velký přítel, kamarád a bezmála siamské dvojče Václav Havel hodlá zachraňovat Radka Johna, kterýžto "vedle Bárty chřadne na úbytě", jak se miliardář vyjádřil. Karel Komárek své finanční zdroje bude pomalu odčerpávat ve prospěch Vlasty Parkanové, kterou prý převážně mužské politické prostředí zvalchovalo natolik, že již začíná vypadat jako muž. No a Andrej Babiš se vyjádřil, že v souvislosti se svým plánovaným vstupem na politickou scénu bude financovat sám sebe. S tím se nedá než souhlasit.

Vlevo Kellner, uprostřed Babiš, dva z (prozatím) pěti dobrodinců, vpravo pak roztřesený stařeček Klaus, pro nějž se stala hůl již jediným jeho majetkem. I brýle, kravatu, košili a kalhoty od obleku si na převzetí daru musel vypůjčit, chudák...

 

Diskusní téma: Petr Kellner rozjíždí novou charitativní akci

kernel

Torvalds | 04.05.2015

O jake verzi kernelu je tu řeč? Ja mam 3.19 - 64bit.

Přidat nový příspěvek