ODS přichází pro příští volbu předsedy strany s novinkou

01.02.2011 11:17

 

Občanská demokratická strana coby nejznámější a současně i nejzprofanovanější představitel pravice v naší zemi se rozhodla, že příští volbu předsedy pojme naprosto neortodoxním způsobem. Blíže nám tuto novinku představí tiskový mluvčí strany, pan Tomáš Bartovský: "Princip volby je jednoduchý - proběhne celostátní šachový turnaj a jeho vítěz bude předsedou. Turnaj se odehraje nejprve na obecní bázi, vítězové postoupí do krajského kola a postupující z kraje se utkají na celostátním Sletu modrých ptáků o post předsedy."
 
Asi si říkáte, jaký cíl tím zástupci i zastupitelé ODS sledují. Nuže tedy, situace se má tak, že tato pravicová strana je v posledních letech trvale na ústupu, což se snaží zvrátit jakýmikoliv prostředky. Jelikož vážnost situace vycítili i mnozí členové a po vzoru krys opouštějících potápějící se loď prchají ze strany po desítkách, rozhodlo se vedení ODS zastavit exodus tím, že dá šanci na předsedování doslova každému řadovému stranickému poskokovi. Podmínka je jediná: prokázat schopnost předvídavosti a myšlení na více, než jeden tah dopředu. A to dozajista nejlepší šachista musí zvládat.
 
Tomáš Bartovský k tomu ještě doplňuje: "Předsedou by měl být ten největší z nás, a tím nemyslím výškově. Zatím jsme měli za předsedu největšího narcise, pak největšího hulváta a teď máme největšího ťunťu. Toto je třeba změnit." Vítěz celého turnaje dostane nejen titul předsedy, ale současně obdrží na památku svého triumfu z pravého čínského křišťálu vyrobenou modrou straku v životní velikosti. Podle kuloárních zpráv již probíhají i na regionálních úrovních četné a urputné tréninky, mnozí členové se prý teprve seznamují s pravidly i záludnostmi šachového sportu. A bývalý předseda Topolánek prý řekl, že by pro něj bylo mnohem snadnější, kdyby se raději hrál turnaj ve svlíkacím pokeru.
 
Věřme, že ODS dokáže najít touto cestou ve svých řadách alespoň jednoho schopného člověka, byť úkol to bude asi velmi, velmi těžký. Trenér odesáckých špiček, známý ruský šachista Anatolij Karpov nám po pár týdnech usilovné přípravy lámanou češtinou sdělil: "Éto óčeň těškyj úkol. Éty čelavjéky, s kterými ja těpjér rabótal, to je totál katastrófa. Ježeli někto z nich budět pržedsedou téjto storóny, búdět na to pasováť stároje rúskoje pržšílovje 'Mjezi sljépymi jedinoókij karólem'."
Vlevo jsou plzeňští členové ODS uprostřed třífázového tréninku, vpravo je pak reakce Anatolije Karpova poté, co shlédl první partii Mirka Topolánka proti počítačovému programu, nastavenému na úroveň "snadnější, než snadná"

Diskusní téma: ODS přichází pro příští volbu předsedy strany s novinkou

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek