Obchodní řetězec Kaufland hledá nové tváře

09.01.2011 23:51

 

Kaufland patří mezi nejoblíbenější síť obchodů v celé České republice. Jistě mi dáte za pravdu, že pro mnohé rodiny je víkendový výlet do Kauflandu jediným zpestřením společně strávených nudných chvilek. Uvědomuje si to i vedení tohoto známého řetězce a hodlá pro své zákazníky i nadále dělat maximum toho, co je v jejich silách.
 
"Naše prodejny se trvale snaží nabízet zákazníkům to nejlepší," říká Michael Šperl, tiskový mluvčí Kaufland Česká republika, v.o.s. a pokračuje: "Máme nejnižší ceny, nejkvalitnější zboží, největší výběr, nejochotnější personál, nejhezčí prodavačky a nejpoctivější pokladní." Čím tedy může Kaufland své klienty ještě překvapit a přilákat další nakupující od konkurenčních řetězců? "Chceme naše zákazníky potěšit i tradičně vysokou kulturou prostředí, a to nejen na prodejnách, ale i v jejich bezprostředním okolí," navazuje Šperl na svá slova. "Proto jsme také vypsali výběrové řízení na obsazení řady volných míst a hledáme zájemce a zájemkyně do funkcí zevlujících a somrujících bezdomovců. Uchazeči by měli splňovat následující podmínky: věk 40-60 let, bez trvalého bydliště, plnovous, nebo alespoň knír (u žen není nutno, ale je vítán), mastné vlasy, co se hygienických návyků týče, stačí, když budou umět používat naše toalety a budou se aspoň obden sprejovat odstraňovačem zápachů. Základní podmínkou pro přijetí je to, aby uchazeči během pracovní doby byli střízliví  a nežebrali u zákazníků o větší částku, než je 5 Kč, což jak máme ověřeno je psychologická hranice mezi dobročinností a znechucením. Naši bezdomovci budou od ostatních snadno k poznání - na oděvu budou mít nalepenou známou nálepku K-Classic."
 
Poněvadž obtěžující bezdomovci se vyskytují ve větší či menší míře u celé řady prodejen, spadajících do různých obchodních řetězců, které se jich chtějí neúspěšně zbavit, hodlá Kaufland ke zlepšení svých služeb zvolit tuto strategii. "Zaručujeme zákazníkům, že pokud by se některý z našich bezdomovců vymkl kontrole a žebral o větší sumy, či se snad nedejbože opil, bude na hodinu propuštěn," slibuje Šperl. Podle předběžných informací ale bude zřejmě těžké obsadit všechna místa. Vedoucí Bezdomovecké unie, pan Karel Podmostecký, jenž s Kauflandem na akci spolupracuje nám sdělil: "Kaufland po mně požaduje dodávku několika set kusů střízlivých houmlesáků, ale to bych snad nedal dohromady, ani kdybych sjezdil celou republiku." Tak se nechme překvapit, jestli Kaufland se svým pokusem uspěje.
 

Tento pán je jedním z uchazečů a jeho šance na zisk místa u prodejny v Praze-Libni ve Voctářově ulici jsou prý značně slibné