Nezodpovědní chovatelé domácích mazlíčků jsou i v Indii

10.02.2011 12:58

 

Nejen Česká republika (která se rok od roku topí stále více v hromadách psích výkalů, čemuž by ale měl být již konec), ale i Indie řeší tyto nepříliš voňavé obtíže, které způsobují chovatelé domácí zvířeny. Na rozdíl od Česka má ale Indie problémy trochu většího charakteru. Páchnoucí binec na ulicích totiž způsobují především chovatelé slonů, jichž je rok od roku více.
 
Ano, Indové si díky stoupající životní úrovni mohou dovolit kupovat slony již nejen na práci, což byl původní účel jejich chovu, ale i coby domácí mazlíčky. A s tímto trendem ruku v ruce vyvstávají problémy s přibývajícím množstvím sloního trusu v ulicích. Ruku na srdce, odklidit sloní hromádku není tak snadné, jako u psa, člověk k tomu potřebuje lopatu a taky poměrně velký pytel. A s tímhle vybavením se drtivá většina Indů při běžném venčení svého mazlíka rozhodně vláčet nechce.
 
Indická vláda zatím bezradně tápe, neboť na problémy podobného druhu nejen, že nebyla připravena, ale ani nedostala od indické sněmovny mandát. Situaci komplikuje i fakt, že ve státním indickém rozpočtu bylo na úklid ulic vymezeno jen 10.000.000.000.000 rupií, což sotva pokryje údržbu komunikací v Kalkatě, Bombaji a Dillí. A aby nebylo smůly málo - dosud nikdo kompetentní ani nenavrhl evidenci slonů a vybírání poplatků za jejich chov. Zdá se tedy, že Indové jsou v patové situaci.
 
Rada tak trochu nečekaně přichází z Hongkongu: "Indové by se díky masivnímu množství tohoto odpadu mohli stát světovou velmocí v produkci datových úložišť. Vždyť jeden slon v sobě nosí dost bakterií na to, aby zálohoval celý internet." To by mohlo tento indický problém vyřešit, ostatně o důmyslné metodě jsme nedávno informovali a nebyl by jistě problém ji aplikovat i na zvířecí říši, jak je vidět i dole na jednom ze snímků...
 
Jak vidno nahoře, trusu je opravdu hodně a blokuje již i některé silnice. Dole vlevo je jeden z mála zodpovědných majitelů slonů, vpravo pak jeden z prvních prototypů sloních WC, které se dá využít k plnění datových úložišť.

Diskusní téma: Nezodpovědní chovatelé domácích mazlíčků jsou i v Indii

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek