Na ministerstvu vznikla nová komise

08.09.2011 10:44

 

Ministerstvo spravedlnosti ve spolupráci s Ministerstvem práce a sociálních věcí, Ministerstvem vnitra a s ombudsmanem zřídilo komisi pro snadnější a rychlejší integraci majoritní většiny do romské společnosti. Komise má za úkol vypracovat řadu projektů, které by běžným občanům umožnily rychlejší pochopení tradičních zvyklostí a odlišností v chování Romů, jakož i následnou akceptaci těchto obyčejů do svého života.

Mluvčí Ministerstva spravedlnosti Zuzana Kuncová k tomu řekla: "Po ukončení činnosti Ministerstva pro lidská práva a národnostní menšiny se muselo něco změnit. Pan Kocáb přes veškerou snahu vnesl mezi řady voličů jen další semena nenávisti vůči Romům a to bylo špatně. Vyslyšeli jsme tedy volání občanů o měření všem stejným metrem a o stejných právech a povinnostech pro všechny. Jelikož integrace Romů do většinové společnosti se nedaří již několik desítek let, zkoušíme nyní touto cestou opačný postup."

V praxi by vše mělo probíhat tak, že se v ulicích měst a obcí objeví streetworkeři, tedy sociální pracovníci, kteří budou mít za úkol vysvětlovat většinové populaci klady romského způsobu života a specifika jejich tradic a kultury. Součástí budou i praktické ukázky a pomoc s jejich realizací, to vše za přímé účasti vrcholných zástupců samotných Romů. Ombudsman JUDr. Pavel Varvařovský nám sdělil: "Chápu, že většině lidí se to asi líbit nebude, ale je lepší se podvolit a přizpůsobit, jen tak může v naší zemi konečně zavládnout soulad mezi všemi občany."

Postup našich ministerstev radostně kvitovali i zástupci příslušných komisí Evropské rady. Dle jejich mínění bude rasismus v Česku definitivně vymýcen. Trochu nervózní jsou ale na úřadech práce a na sociálních úřadech. Očekává se totiž prudký nárůst nezaměstnanosti a z něj plynoucí vyšší počet žadatelů o sociální dávky. Naopak ruce si mnou majitelé stavebních a úklidových firem, v nichž v současnosti pracují vesměs občané Ukrajiny a podobných zemí. Těm se totiž zaměstnanci nerozutečou, jako jiným společnostem, a naopak, přibude jim práce a zakázek, neboť množství vybydlených bytů a nepořádku v ulicích rapidně naroste.

Dá se zřejmě čekat, že brzy bude většina měst v Česku vypadat nějak takto

 

 

Diskusní téma: Na ministerstvu vznikla nová komise

Zdravím z neviditelného pekla

Lucifer | 10.09.2011

a doufám, že komise spolu s námi dospěje k jednoznačnému závěru, zhruba načtrtnutém v doprovodném obrázku ];-)

Re: Zdravím z neviditelného pekla

Lady HAHA | 12.09.2011

Ano, a kdo se nepodvolí rozhodnutí úřadů, bude na vlastní náklady utracen! ;-)

Přidat nový příspěvek