Mádl a Issová opět na scéně

12.06.2012 10:37

 

Pamatujete si ještě na nátlakovou televizní předvolební akci „Přemluv bábu“, že ano? Oba hlavní pachatelé a zástupci iniciativy „Mladí vs. Staří“, herci Jiří Mádl a Martha Issová se v těchto dnech konečně ocitli před soudem. Státní zástupce v žalobě jejich tehdejší počínání ohodnotil jako trestný čin šíření poplašné zprávy, dále pak navádění ke spáchání podvodu a rovněž urážky na cti. Oba herci se hodlají hájit sami, byť jim stát coby sociálně potřebným nabídl obhájce. Základním pilířem jejich obhajoby má být argument „byli jsme mladí, potřebovali jsme peníze“.

„Vy nemáte ani ponětí, jak je dnes herectví nedoceňováno“, hořekoval Mádl, když jsme jej oslovili. „Plat filmového herce se sotva blíží mzdě prezidenta republiky – tímto zdravím pana Klause – a dá se s ním vyžít jen stěží. Navíc je o každou roli rvačka jako v té nejzpustlejší hospodě, herci dnes berou každej štěk, no vážně! Ostatně statistiky mluvěj jasně – každej druhej herec je momentálně zavostalej, totiž chci říci momentálně nezaměstnanej. Proto jsme do toho spotu šli, televize nám nabídla aspoň symbolickej honorář, nebejt toho, asi bysme tu už s Marthou ani nebyli.“ Podobně bědovala i Issová: „Původně už jsem chtěla vzít roli v ňákým německým lesbickým pornu, prachy za to slibovali zhruba stejný, jako televize. Nakonec mě ale Jirka přemluvil s tím, že lízačku mi klidně udělá sám a ňáký prachy ve výsledku shrábneme i za těch pár keců. Kdybych věděla, jak se to rozroste a co z toho bude, nikdy bych do tý televize nešla a radši bych se živila svym tělem!“

Na státního zástupce Prahy 6 Sylveho Krütznera však neměly jejich řeči zatím pražádného účinku: „Na to měli myslet oba mladí lidé před spácháním svého podlého a hnusného činu. Jejich konání bych přirovnal k hyenistickému postoji organizátorů předváděcích akcí s předraženým zbožím, které by si normální člověk nekoupil ani ve slevě. Ti také tlačí na naše seniory a ti velmi často tlaku podléhají, navíc jsou přitom všemožně dehonestováni a ve výsledku i okradeni o své poctivě nabyté důchody. Toto mělo podobného účinku – báby a dědci volili podle mladých a proto sněmovna i vláda vypadá jak vypadá, proto se devalorizují důchody a starci nad hrobem nemají chléb do úst.“, dodal Sylva Krützner rozhořčeně.

Jak se bude soud nakonec vyvíjet a jaký zasloužený trest oba delikventi dostanou, to zatím nevíme. Maximální sazba za tyto činy je ale 20 let ve věznici s nejvyšší ostrahou. Mádl už se údajně nechal slyšet, že kdyby měl jít za mříže, tak jedině na Mírov, nejlépe do jedné cely s Kájínkem. Rád by se prý od něj naučil pár hereckých fint, protože mu nejde do hlavy fakt, že Kájínek dokázal svými naučenými řečmi a gesty pobláznit naprostou většinu republiky, i přes jeho nechvalně známou pověst. Pokud tam Mádl opravdu skončí, věřme, že si Jirkové budou rozumět.

Výstřižek z nešťastného videa, které oběma mladým lidem zkazilo život

 

Diskusní téma: Mádl a Issová opět na scéně

Stačilo by každému 10 ran bičem na holou !

hus | 26.06.2013

.

Přidat nový příspěvek