Je Bin Ládin skutečně mrtev? Není!

02.05.2011 13:41

  

I když se média i zejména americká veřejnost okázale radují nad smrtí nejhledanějšího teroristy světa, Usámy Bin Ládina, pravda je samozřejmě někde jinde. V tomto případě došlo doslova ke kardinálnímu omylu - agentura AP, která zprávu do světa vypustila již za to potrestala svého eléva, který zjevně překročil své pravomoce. A kdyby jen překročil - stvořil hlavní titul dne z pouhé domněnky!
 
Mladík James Nowak, jehož předci (jak nasvědčuje příjmení) pocházejí z ČR, pracuje pro AP teprve od ledna, ale už vstoupil do historie této známé tiskové agentury. Ve volném čase během pátrání na webu narazil mj. i na české servery a právě na nich (konkrétně na Blesk.cz) v historii vyhledal zcela náhodou fotku Waldemara Matušky u článku o jeho smrti. Podoba naší pěvecké ikony s hledaným teroristou mu přišla natolik zajímavá, že si oba muže ztotožnil a když v textu (jemuž jinak vůbec nerozuměl) nalezl i slůvko "zemřel", které si pamatoval z babiččina českého vyprávění o pradědovi, bylo na senzaci zaděláno.
 
Byť jen elév, chopil se příležitosti jako správný novinář a stvořil hlavní agenturní zprávu, kterou až po 10 hodinách dementoval sám Bin Ládin, když se nechal naživo natočit televizí Al-Džazíra. Nowaka tento globální trapas stál 3 měsíční platy, ale údajně již o něj projevila zájem samotná televize CNN. A co na to Bin Ládin? Řekl jen: "Vy prohnaní psi, já nikdy nezemřu! Nechal jsem veškeré své vědomí zkopírovat na datadisk a až mou tělesnou schránku povolá Všemohoucí Alláh k sobě, bude z uložených dat stvořen můj Hologram a ten nastoupí na mé místo! Bojte se mne, můj věčný hněv vás dostihne!" atd. atd., prostě obvyklé řečičky. Nic, z čeho by měl jít strach.
Vlevo inkriminovaná Waldova fotka, uprostřed Bin Ládin, jenž už trénuje na hologramickou roli, vpravo pak Arnie Rimmer z Červeného trpaslíka, Bin Ládinův odvěký vzor

Diskusní téma: Je Bin Ládin skutečně mrtev? Není!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek