Fungování Ordinace v růžové zahradě je ohroženo!

20.12.2010 11:31

 

Nejoblíbenější český seriál od dob Okresu na severu má před sebou krajně nejistou budoucnost! Po vzoru víc než 3 tisíců lékařů se rozhodli i aktéři nekonečného seriálu Ordinace v růžové zahradě na jejich podporu podat hromadnou výpověď! Vrcholní představitelé TV Nova se z této situace regulérně hroutí, neboť Ordinace je jejich nejžhavější polínko v ohni v souboji se seriály konkurenčních stanic.
 
Za celý herecký ansámbl to lapidárně vyjádřil MUDr.(c) Petr Rychlý, který si tak trochu zaparafrázoval na filmovou sérii Homolkovi, když prohlásil: "Jestli si to zvýšení nevybojujeme, tak jsou u mě mrtví pacienti." Možná nevědomky tím vystihl chmurné vyhlídky do nejbližší budoucnosti fungování řady českých a moravských nemocnic, kde bude nyní poměr pacientů a lékařů dosahovat až hranice 20:1!! Ministerstvo zdravotnictví je ale v klidu.
 
Jeho mluvčí Vlastimil Sršeň konstatoval: "Pan ministr již podnikl řadu kroků k zachování stabilizace nemocnic. Oslovili jsme řadu vysoce specializovaných odborníků ze zahraničí, zda by nechtěli pracovat v našich nemocnicích za minimální mzdu a mnozí radostně přijali. V nejbližších týdnech by k nám mělo dorazit nejméně 180 fundovaných lékařů ze zemí, jako jsou Niger, Srí Lanka, Fidži, Somálsko, Mikronésie a mnoha dalších států, z nichž mnohé jsem dosud ani neznal. Pacienti se nemají čeho obávat, situace je pod kontrolou."
 
Na nemocniční frontě tedy zřejmě zavládne brzy klid, ale jak to bude s Ordinací v růžové zahradě? "Pokud se někteří herečtí představitelé neumoudří, budeme je muset nahradit neokoukanými tvářemi z amatérských a ochotnických kroužků a spolků, případně i někým z řad odchozích lékařů. Oni ti rádobylékařští kverulanti nakonec spláčou nad výdělkem.", nechal se slyšet ředitel TV Nova Jan Řehák těsně před tím, než omdlel.
 

Tak v této sestavě už asi Ordinaci v růžové zahradě nikdy neuvidíme...