Finští hokejisté jsou bez poháru

20.05.2011 11:50

 

Mezinárodní federace ledního hokeje IIHF s okamžitou platností odebrala finské reprezentaci pohár pro mistry světa. Titul Finům zůstává, pohár ale dostanou zpět jedině tehdy, když prokáží, že k němu chovají patřičný respekt a dají dostatečné záruky, že s pohárem bude nakládáno, jak se sluší a patří. Prezident IIHF René Fasel byl v minulých dnech hodně rozezlen.
 
"Mám pochopení pro bujaré oslavy titulu, jichž se pohár účastní jako nádoba na šampaňské, ale to co předvedli aktuální mistři světa, to jsem ve své funkcionářské kariéře ještě nezažil. Kdybych to jen tušil, hnal jsem je sFinským krokem. Nejraději bych jim vytrhal bez narkózy všechny zuby, plantážníkům!", hřímal zubař Fasel na tiskové konferenci, která v sídle IIHF proběhla den po odebrání poháru. A co jej tak rozezlilo?
 
Video, na kterém trenér brankářů Nurminen padá se schůdků z letadla a strhává s sebou pohár viděli už asi všichni, to ale byl jen začátek. Jak se ukázalo později z některých svědectví, hráči nejprve z poháru pili šampus, jak je obvyklé, v dalším průběhu oslav do něj ale neváhali i močit, zvracet a ve dvou případech dokonce byl pohár použit k vykonání velké potřeby! Následné čištění sice stopy po řádění nezanechalo, jenže pak si Finové nechali pohár ukrást a nalezen byl až za 3 dny v kovošrotu ve městě Lahti. To už Faselovi došla trpělivost.
 
Zlé jazyky tvrdí, že Fasela nenaštvalo zacházení Finů s pohárem, ale to, že si od něj nikdo z finské reprezentace nenechal po turnaji spravit zuby. "To, že si tým mistrů světa nechával po finále rekonstruovat chrup u nejznámějšího světového zubaře dosud patřilo k nepsané tradici vyvrcholení každoročního mistrovství světa. Finové to ale jako první porušili a René to nevydýchal - peníze vyinkasované z těchto zákroků totiž hromadí na uplácení delegátů při dalších volbách předsedy IIHF a letošní hromádka mu v kase bude prostě chybět.", konstatoval nejmenovaný činovník IIHF mimo mikrofony.
Nahoře: Tady Koivu ještě pohár líbá, pár dní nato už do něj potupně vrhnul.
Dole: 'Těmahle rukama bych je nejradši uškrtil', ukazuje Fasel na tiskovce, co by s Finy provedl.

Diskusní téma: Finští hokejisté jsou bez poháru

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek