Exces s perem nebyl jediným prohřeškem našeho prezidenta

15.04.2011 08:49

 

Václav Klaus a jím zcizené protokolární pero z návštěvy Chile nedává spát světovým médiím, ani řadě českých občanů. Na stranu Klause se postavili i samotní zástupci Chile. Ti sice vyvrátili jeho slova o tom, že šlo o obyčejné husí brko a řekli, že jím zcizené pero bylo posázeno drahými polodrahokamy a mělo hodnotu maximálně 5 miliónů dolarů, ale zase na druhou stranu prý ho chtěli našemu prezidentu dát tak jako tak. Jak jsme vypátrali, Václav Klaus si ze zahraniční návštěvy nedonesl takto cenný dar poprvé. I když v předešlých případech nešlo až tak o dary a nebyly u toho kamery.
 
Např. v září 2005, když byl na návštěvě Izraele, zjistili hostitelé po Klausově odletu, že se jim ztratily z Izraelského muzea svitky od Mrtvého moře a také že jim chybí obrovská část Zdi nářků, zůstal jen malý, překvapivě symetrický zbytek. Letos v lednu během návštěvy našeho prezidenta v německém Norimberku se z kostela sv. Sebalda ztratila socha znázorňující Kristovo ukřižování. A na podzim 2002, když byl Klaus v Mexiku, tak se z legendárního Teotihuacánu ztratilo několik kusů starodávné a velmi vzácné keramiky, navíc pak z muzea mexické kultury zmizelo jedno z historických zařízení na výrobu tequily. Mexičané to vysvětlovali řáděním hurikánu Kenna, ale nyní vše dostává jiný úhel pohledu.
 
Navíc jak se ukazuje, při návštěvě Chile toto nebyl jediný Klausův exces - ztratila se také záchranná kapsle Fénix, v níž putovali loni v říjnu na povrch horníci ze zavaleného dolu Copiacó! Pro tuto ztrátu už chilští představitelé vysvětlení neměli, zato hradní mluvka Hájek uťal rozvíjející se spekulace větou: "Panu prezidentovi se v domě pokazil výtah, tak co! A vůbec, Vašek si smí odkudkoliv přivést cokoliv jako suvenýr, vždyť je to PREZIDENT!" Inu, co k tomu dodat...

  

Vlevo Klaus při svém eskamotérském kousku, vpravo pak jediný dochovaný zbytek Zdi nářků

Diskusní téma: Exces s perem nebyl jediným prohřeškem našeho prezidenta

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek