Basketbalový Nymburk míří do světa

29.03.2011 13:00

 

Basketbalisté Nymburku se už v naší lize necítí dobře, proto hledají možnosti, jak se uplatnit a prosadit v cizině. Letos to zkusili v Jadranské lize a i když to úplným průšvihem neskončilo, velkou díru do světa neudělali. Na příští sezónu si naplánovali namísto Jadranu cesty na sever Evropy, kde se chtějí účastnit VTB ligy s tím, že by rádi vyhráli aspoň 2 zápasy. Ale ani to nymburskému vedení nestačí a jak dalo včera po přijetí do VTB jasně najevo, za rok zamíří ještě výše. Do NBA.
 
Jak známo, tato nejlepší soutěž světa se expanzi do Evropy nijak nebrání a jelikož Nymburk byl nejrychlejší při vstupních jednáních, dostal se do NBA na sezónu 2012-2013 na divokou kartu. Regulérně by ale mohl být přijat již od následné sezóny, pokud se dobře zapíše u Davida Sterna. Pokud by vyhrál celou NBA coby držitel divoké karty, nedostane pohár ani prsteny, nýbrž jen laciné repliky z "kočičího" zlata. Jak se nechalo slyšet vedení polabského celku, nevadilo by jim to, protože stejně vše dělají pro dobro českého basketbalu a nikoliv kvůli nějaké pochybné prestiži či slávě. Vzniklé náklady hodlají ušetřit mj. i tím, že budou létat do Ameriky nízkonákladovými aerolinkami a po domluvě s NBA odehrají vždy minimálně 10 venkovních zápasů v řadě, aby nemuseli neustále pendlovat mezi kontinenty.
 
Nymburk bude přijetím do NBA čekat řada změn, jak organizačních, tak i ve složení týmu. Jednou z prvních změn je nutnost rozšíření haly na požadovanou kapacitu 10.000 sedaček. To hodlají Nymburští vyřešit kompletní přestavbou haly, kdy nová tribuna bude instalována poprvé v dějinách lidstva přímo na vodu, tedy na Labe protékající kolem, bude totiž tzv. plovoucí a Nymburk ji bude moci i pronajímat jiným polabským klubům na akce, kde se bude očekávat velká návštěva - tribuna by prostě jen zvedla kotvy a po Labi by přeplula jinam.
 
Co se změn v kádru týče, zůstali by jen perspektivní borci Sokolovský, Nečas a Benda, k nimž by JUDr. Jansta dokoupil pár kvalitních Američanů, asi tak 12-13 celkem. Údajně již oslovil se žádostí o obnovení kariéry i borce jako jsou Michael Jordan, Scottie Pippen a Dennis Rodman. Ptáte-li se, jak to bude s účastí Nymburku v české lize během této "americké" sezóny, v plánu je jeho účast ve finále soutěže. Toto finále se bude hrát na jediný zápas, který bude hostit právě rozšířená nymburská hala (do níž se ostatně současně vejdou všichni fandové basketbalu z celé republiky). Nymburk samozřejmě na tento jediný duel dostane od federace (tedy sám od sebe) výjimku na překročení povoleného počtu startujících hráčů původem mimo EU. Pro všechny fandy dobrého sportu budou duely v NBA  velkým svátkem.
Nymburk půjde do soutěže s novým dynamickým logem i názvem, neboť regule NBA neumožňují nést v názvu jméno hlavního partnera

Diskusní téma: Basketbalový Nymburk míří do světa

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek