Vláda chce přispět na narozeniny prezidenta Klause

20.06.2011 12:06

 

Vláda se rozhodla na mimořádném zasedání uvolnit výjimečný příspěvek k prezidentovým 70. narozeninám a zakoupit mu s mírným zpožděním hodnotný dar. Zpoždění je tentokráte naštěstí jen malé, nikoliv jak v případě daru pro britský královský pár, takže všichni věří, že se prezident neurazí. Po delším jednání se uvolili členové vlády ke koupi luxusního vozu do prezidentova vozového parku. Zbývalo vyřešit otázku jaký vůz koupit.
 
Karel Schwarzenberg přišel s návrhem koupit prezidentu Klausovi Rolls-Royce Phantom V12 za necelých 10 miliónů korun, ale byl ministrem Kalouskem ujištěn, že ve státní kase už tolik peněz nezbývá a je ještě třeba koupit řadu nezbytných věcí pro různá ministerstva, jako např. sérii nafukovacích panen typu "Anča" se všemi třemi funkčními otvory pro ministerstvo zdravotnictví na nácvik první pomoci, nebo 250.000 tun prošlého osiva pro ministerstvo zemědělství. Další návrhy na auto-dar již tedy logicky byly skromnější.
 
Ministr školství Dobeš chtěl koupit Škodu Superb, ale nikoliv novinku, nýbrž tu původní z roku 1941, tedy ze stejného roku, kdy se Václav Klaus narodil. Cena posledního zachovalého exempláře se však blížila ke 2 miliónům a i zde tedy musel zasáhnout hlídač kasy Kalousek. Dalšími nápady byly Trabant 601 a navíc i nahnědlá Škoda 120, tedy vozidla, která Klaus kdysi vlastnil a nyní na ně se sentimentem vzpomíná (např. jak s Trabantem předjížděl Mercedesy tehdejších veksláků, jak ve Škodě připravil o panenství několik mladých slečen a dva pány apod.).
 
Vítězem se nakonec při hlasování stal návrh ministra Kalouska, jenž přišel s nápadem darovat Klausovi indický vůz Tata Nano. Ten stojí pouze 70 tisíc, takže nezatíží kasu, navíc cifra citlivě připomene Klausovi i jeho věk. Vůz je situovaný pro 4 osoby, takže se do něj vejde právě tak akorát náš prezident, jeho ego, sebestřednost a ješitnost. Navíc jak známo, Klaus má rád adrenalin, o čemž svědčí jeho záliba ve sjezdovém lyžování a vozítko Nano mu adrenalinu poskytne dost, zejména v zatáčkách. Miroslav Kalousek našel ještě jeden důvod: "Vždyť on je Vašek takový náš tata." A má pravdu.
 

Tohle je nový prezidentský vůz, symbolicky v modré barvě ODS. Pokud jej někde na silnici uvidíte, uvolněte mu cestu, jednak má coby papalášské auto právo absolutní přednosti, krom toho pak hrozí, že jej při předjíždění či míjení sfouknete ze silnice a kvůli tomu dojde k předčasným volbám prezidenta!

 

Diskusní téma: Vláda chce přispět na narozeniny prezidenta Klause

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek