Sběrači kovů opět úřadovali

18.03.2011 12:23

 

Sběrači kovů, což je novodobý a politicky naprosto korektní výraz pro zloděje železa opět zaúřadovali. A výsledky jejich práce se dotknou statisíců, možná i miliónů lidí. Cílem posledního nájezdu těchto novodobých pirátů se totiž stala samotná Petřínská rozhledna! A dlužno uznat, že v tomto směru sběrači odvedli vskutku dokonalou práci - kromě zděné budovy u paty rozhledny nezůstal totiž po "pražské eiffelovce" ani šroubek.
 
Mluvčí pražské policie Andrea Zoulová k tomu řekla jen: "V průběhu středy 16. března skutečně došlo k celkové demontáži rozhledny skupinou asi 30 mužů. Akce byla magistrátu předem nahlášena pod názvem "Zmizení rozhledny", přičemž nahlašující osoba se podepsala jako David Copperfield, všichni tedy měli důvod se domnívat, že půjde o kouzelnickou show známého umělce. Svůj omyl úředníci i občané prohlédli až na druhý den, když rozhledna nebyla zpět na svém místě. Pak také došlo k ohlášení na Policii, která se případu ujala s podezřením na spáchání trestného činu podvodu a klamání veřejnosti."
 
Místní občané jsou vskutku velmi rozladěni tím, že se očekávané vystoupení kouzelníka Copperfielda neuskutečnilo. Zato jak se zdá, rozhledna jim příliš nechybí. Za všechny to vyjádřil pan Josef Král, žijící poblíž Petřína: "Tadle železná potvora stejně jen hyzdila panorama Prahy. Jsem rád, že je pryč, rozčilovaly mě i ty davy turistů, co na ni denně lozily. Teď by ještě mohli tydlety sběrači rozložit žižkovskej vysílač a byl bych pro, aby je prezident vyznamenal. Já bych jim dal metál." Těžko říci, jestli pan Král hovořil ironicky, či vážně, ale jeho poslední větu už sběrači kovů realizovali - "metal" je totiž anglický výraz pro kov...
 
Snímek vlevo je z úterního odpoledne, vpravo pak fotka pořízená ve čtvrtek ráno ze stejného místa

Diskusní téma: Sběrači kovů opět úřadovali

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek