Překvapení v senátu

30.06.2011 12:42

 

Včera oznámil rezignaci na svůj post senátor Karel Korytář, zvolený za město Olomouc. Pan Korytář nám k tomu řekl: "Už mě ta politika unavuje, je to samá špína a svrab, úplatky se hrnou ze všech stran, že je člověk nestačí přijímat, proto jsem se rozhodl, že půjdu od koryta." Jelikož se informace o jeho očekávané rezignaci již delší dobu tradovala, stihly se již mezitím připravit i nové volby.
 
Podle průzkumu veřejného mínění, který se neúspěšně pokoušela zfalšovat agentura STEM má v těchto volbách největší šanci ke zvolení 4letý hřebec Jacek z hřebčína Chrastice na Šumpersku, kandidující stejně jako Korytář za ČSSD. Své konkurenty v průzkumu trumfl o několik délek a dá se tedy oprávněně čekat, že bude historicky prvním koněm v českém Senátu.
 
Samotní senátoři se ke svému zřejmě budoucímu kolegovi vyjadřovali jen velmi zdrženlivě, pouze veterán Petr Pithart (KDU-ČSL) si otevřeně dovolil zpochybnit Jackovu kvalifikaci pro práci senátora: "To chci vidět, jak bude těma svejma neokovanejma kopytama mačkat hlasovací zařízení. To my máme mezi lidovcema jinačí koně, na to vemte jed!" Politolog Jiří Pehe ale na Jackovu obranu říká: "Už slavný císař Caligula nechal ve starém Římě zvolit svého koně do Senátu, proč by jej nemohli Češi následovat? Ostatně, tato instituce je už na první pohled plná volů, střídaných sem tam starými kozly, takže podle mne se tam jeden kůň v pohodě ztratí."
 
Toto je pravděpodobný budoucí senátor Jacek - myslím, že jeho rozhodný postoj hovoří za vše

Diskusní téma: Překvapení v senátu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek