Miroslav Kalousek také nominován na Nobelovu cenu

02.02.2011 11:12

 

Nejen zkrachovalý muzikant, deportátor a ochránce (ne)lidských práv Michael Kocáb, ale také bývalý a současný ministr financí Miroslav Kalousek se ocitl v širší nominaci na udílení Nobelových cen. Zatímco Kocáb je nominován za mír, Kalousek je (jak se dalo čekat) v nominaci za ekonomiku. Jeho ekonomický přínos pro naši vlast je nepopíratelný a jeho věhlas prostě musel chtě nechtě přesáhnout naše hranice.
 
Odůvodnění jeho nominace je takovéto: "Pan Kalousek jde příkladem světovým ekonomům svou vytrvalostí - když je vyhozen dveřma, vrátí se oknem; dále svou poctivostí - když se hrozí na něj provalit nějaká kauza, poctivě přizná, že o ničem nevěděl a smlouvy podepisoval v chvilkovém pomatení smysli, aniž by je četl; také svou rafinovaností - elegantním způsobem (viz složenky) dal voličům najevo, kolik každý z nich dluží státu peněz, a voliči jeho metodu pochopili a přijali; v neposlední řadě i svým přehledem - v každé smlouvě, již pro český stát uzavíral přehlédl jen pár maličkostí a proto občané zaplatili za velmi (ne)výhodné obchody převážně vojenského charakteru pouze trojnásobek běžných cen namísto čtyřnásobku."
 
Nominace ekonoma Kalouska se hluboce dotkla ekonoma Václava Klause, jenž tajně doufal, že konečně po letech neoprávněného opomíjení bude nominován on, a to za celosvětový přínos pro ekonomiku i ekonomii, případně i ekologii. Podle hradního kecala a mluvčího Hájka prý prezident jen hlesl: "To musí být hluboké, ale opravdu hluboké nedorozumění" a odešel truchlit do hradních komnat. Klausova brilantní ekonomická reforma, nazvaná "tunnel effect", díky níž udělal z České republiky ne ekonomického tygra, ale rovnou hraboše, se totiž zapsala do dějin takovou rafinovanou propracovaností, že ji ve stejné a stejně úspěšné míře nedokázal již prakticky aplikovat žádný jiný stát světa. Bohužel pro Klause ale došlo k tomu, že svět už na jeho geniální tah za těch víc jak 10 let zapomněl a jediní, kdo mu to nemohou zapomenout jsou někteří řadoví občané ČR. Ovšem ty umí pan prezident uchlácholit svým charismatickým vzezřením a medovým hláskem.
 
Sám Kalousek ke své nominaci jen skromně podotkl: "Dalo se to sice čekat, ale přesto nezakrývám, že jsem potěšen. Dle mých informací bych měl být i konečným vítězem, protože ostatní nominovaní se po zveřejnění mé nominace účasti na ceremoniálu zřekli." Držme tedy českému reprezentantu palce, ať může naše malá zemička slavit ve světě další triumf.
Vlevo si Kalousek nacvičuje pózování s replikou Nobelovy ceny, vpravo pak vidíte bezprostřední reakci prezidenta na fakt, že opět nebyl nominován

Diskusní téma: Miroslav Kalousek také nominován na Nobelovu cenu

Vítezství jesné dpředu.

Jindřich Vozipivo Skočdopole. | 22.07.2011

Vono zae na polovic to také není k zahození. Kalosek - Klaos a Čechy budou míti tři nositele nebelovek.

Přidat nový příspěvek