Microsoft plánuje velké změny

21.12.2010 15:31

 

Kuloární informace ze zákulisí softwarového giganta, firmy Microsoft prozrazují, že v roce 2012 se mají uživatelé zřejmě nač těšit. Vedení tohoto molocha zdá se konečně pochopilo, že v jednoduchosti je síla a rozhodlo se údajně namísto plánovaných Windows 8 vydat novou variantu operačního systému, která bude přímo kombinovaná s balíkem kancelářského software, známého jako Office. Už by tedy nemělo docházet k překvapení neznalých uživatelů, kteří si v dobré víře kupovali operační systém s nadějí, že bude plnohodnotně programově vybaven a doma pak s hrůzou hledali ze zaměstnání dobře známé ikonky Wordu, Excelu a zejména PowerPointu, který umí skvěle tvořit a prohlížet řetězové prezentace.
 
Název nové verze operačního sytému (OS) by měl podle všeho znít WindOffs, čili kombinace názvů obou základních balíků, přičemž bude ještě doplněn o rok vydání, čili WindOffs 2012. Zlé jazyky tvrdí, že slůvko Off se do názvu dostalo ne z kancelářského balíku, ale proto, že při použití toho operačního systému bude často počítač ve stavu Off (tedy vypnutý z důvodu potíží). Ať už je pravda jakákoliv, musíme alespoň ocenit snahu vývojářského týmu "Mrkvosoftu" (jak se důvěrně mezi ajťáky tato populární firma nazývá).
 
OS bude nabízen ve verzích Alfa (plně našlapaný výkonným softwarem s možností neomezeného síťování), Beta (menší výbava), Gama (základní balík programů, síťování jen do domácí sítě) a Lama (výbava jako u Windows 95 a Office 95, čili "pro blbce", místo síťování je v nabídce shitování). A ještě vám dlužíme údajnou startovací cenu - nejdražší Alfa bude stát 8.990 Kč, nejlevnější Lama má předběžnou cenu určenu na 2.590 Kč. Ale berte to zatím všechno jako info z druhé, třetí, možná až páté ruky...
 
Logo nového projektu by mělo vypadat takto nějak. Prý.