Klaus: Chilané jsou přehnaně vlastenečtí

28.04.2011 11:11

 

I když se původně zdálo, že kauza "Kleptomanie Václava Klause" vyšumí do ticha, události nabraly nový spád. Zjištění, že se po jeho státní návštěvě v Chile ztratila kromě cenného pera i ještě cennější záchranná kapsle Fénix uvedlo Chilany ve zmatek. Nejprve to s chorobou našeho prezidenta ani spojovat nechtěli, ale chilská policie zajistila na místě činu dostatek důkazů, na jejichž základě mohli vyšetřovatelé jednoznačně ukázat prstem na pachatele - ano, je jím také Klaus!
 
Toto zjištění chilský lid rozhořčilo a představitelé této země museli přijmout nějaké rozhodnutí, neboť kapsle Fénix měla být letos vyhlášena státem chráněnou památkou. Po několika dnech usilovného rokování přišel ministr obrany Chile, pan Andrés Allamand Zavala, jenž je ve funkci sotva 4 měsíce s návrhem vyhlásit České republice válku, pokud do 18.9. (na tento den připadá chilský státní svátek) kapsli nevrátí. Česku teď hrozí jen za tento rok již druhý válečný konflikt, tím prvním se ohání valašský král Boleslav I. za neuznání valašštiny úředním jazykem.
 
Dovolili jsme si při této příležitosti požádat prezidenta Václava Klause o vyjádření k oběma hrozbám a zde jsou jeho odpovědi:
 
Fakta Kix (dále jen FK): Pane prezidente, je pravda, že jste z Chile odvezl bez vědomí státních představitelů kromě pera i záchrannou kapsli Fénix?
 
Václav Klaus (dále jen VK): To musí být hluboké, ale hluboké nedorozumění. My jsme si pouze dovezli novou kabinku do hradního výtahu a na tu máme pochopitelně účtenku. Jen momentálně nevíme kde ji máme.
 
FK : Vy jste skutečně nevěděl, že jde o legendární kapsli ze záchranné akce?
 
VK: Vy jeden zlobivý kluku, nezlobte nás pořád stejnými dotěrnými otázkami! Víte dobře, že každý hrad musí mít správně fungující výtah a ten náš byl pokažený, proto jsme si dovezli nový. Kolikrát to ještě máme opakovat?
 
FK: A co říkáte na fakt, že nám teď Chile kvůli tomu možná vyhlásí válku?
 
VK: Chilané jsou zbytečně a přehnaně vlastenečtí a patetičtí, pokud lpí takto silně na každém výtahu, který v jejich zemi jezdí. Český národ je v tomto směru mnohem pružnější, Češi si nechali bez potíží zprivatizovat republiku, aniž by z toho něco měli a dodnes nám za to tleskají. A té války s Chile se nebojíme, naše Hradní stráž ty jejich válečné lamy poseká jedna dvě.
 
FK: Víte, pane prezidente, oni Chilané nemají v armádě zrovna lamy, jejich výzbroj je srovnatelná s naší armádou, byť za ni vynaložili asi 6x menší sumu...
 
VK: Myslím, že vy novináři celou věc zbytečně nafukujete - zkuste se na to podívat z ekonomického hlediska. Pokud bude válka, nastartuje to náš průmysl a i kdybychom s nimi drtivě prohráli, následovalo by jistě období rozkvětu celé naší země, jen se podívejte na Německo po 2. světové válce a srovnejte ho s dneškem.
 
FK: A já zase myslím, že tento problém trochu bagatelizujete, nemyslíte?
 
VK: To je ale nehezké slovíčko. My si zkrátka myslíme, že žádný problém války s Chile prostě neexistuje, podobně jako globální oteplování, to jste taky stvořili vy, novináři.
 
FK: K tomu bych se nevyjadřoval. Vaše odpověď tedy znamená, že kapsli Fénix do Chile nevrátíte?
 
VK: Ne. A už se o tom nehodláme dál bavit.
 
FK: A hrozbě válečného konfliktu s Valašským královstvím věříte?
 
VK: Myslíme, že tady došlo k nějakému hlubšímu nepochopení. Valašské království oficiálně neexistuje a jako takové nemůže vyhlašovat válku. Panu Polívkovi jsme to již vysvětlovali osobně, ale on je hrozný dětina a pořád by se jen chtěl prát. Navrhli jsme mu, že ten válečný konflikt můžeme vyřešit soubojem prezident vs. král. Souboj by se odehrál ve dvou disciplínách, v tenise a v lyžování. Pan Polívka si to nechá projít u slivovice hlavou.
 
FK: Pokud by k nějaké válce přeci jen došlo, jaký byste zaujal coby prezident postoj?
 
VK: Rozhodně bojovný.
 
FK: Pane prezidente, díky za rozhovor.
 
Vlevo kapsle Fénix během záchranné operace, vpravo nevěřící Klaus, jenž je ale v případě potřeby za svou vlast ochoten bojovat...

Diskusní téma: Klaus: Chilané jsou přehnaně vlastenečtí

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek