Francie rozšiřuje svá území

04.04.2011 10:57

 

Francie v poslední době dostala opět po několika staletích kolonizační choutky. V nedávné době připojila ke svému území tropický ostrovní ráj Mayotte v Indickém oceánu a v záboru dalších území pokračuje. Jak jsme zjistili pátráním na pražském magistrátu, hlavní město se dlouhodobě hodlalo zbavit zahrádkářských kolonií - ostatně více informací viz zde. A jelikož pražští úředníci mají dostatek zkušeností s kupčením s pozemky, nabídli tyto plochy k odkoupení právě Francii.
 
Prezident Sarkózy, který má k Praze vřelý vztah, neboť jeho praprababička pocházela z pražské Divoké Šárky (dříve Diwoke Sarky) se myšlenkou nadchnul a okamžitě na koupi kývnul, takže Francie rázem získala "za hubičku" několik stovek hektarů nového území přímo na ploše našeho hlavního města. Sarkózy záhy po obsazení těchto nových francouzských zahrádkářských kolonií a slavnostním přestřižení pásky u branky do skoro 90 let staré osady na Libeňském ostrově prohlásil, že Francie hodlá na těchto turisticky zajímavých místech vystavět repliky svých architektonických klenotů.
 
Právě na Libeňském ostrově tak má vyrůst kopie pařížské katedrály Notre Dame, v dalších koloniích pak návštěvníci spatří věrné napodobeniny Eiffelovy věže, lyonské katedrály St. Jean nebo marseillského domu Unité d’habitation. Pražské vedení si od tohoto kroku slibuje další nárůst turistické návštěvnosti svého města, neboť do mnohých těchto francouzských kolonií budou muset kolonizátoři i jejich návštěvníci projít či projet okolo pražských památek, které určitě jejich oči také zaujmou.
Nahoře už vlaje francouzská vlajka za vchodem do jedné z kolonií, dole vidíte modře ohraničenou část Libeňského ostrova, která nyní patří Francii

Diskusní téma: Francie rozšiřuje svá území

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek