Fotbal byl z kategorie Sport přeřazen do Umění a Byznys

01.07.2011 08:23

 

Všichni vědí, že fotbal již dnes nejen na velké mezinárodní úrovni, ale i v těch nejmenších vesnických klubech je více byznys, než sport. Dá se říci, že peníze rozhodují o všem - mají vliv na průběh zápasu, zásadně se podílejí na jeho výsledku a z toho se pak odráží i celkové postavení klubu v tabulce. I proto byl fotbal Mezinárodním olympijským výborem vyřazen z olympijských sportů a fotbalová federace FIFA pak rozhodla, že fotbal odteď už nebude brán jako sport, ale jako soukromé podnikání v oboru Umělecká a kulturní činnost.
 
Proč zrovna kultura a umění? Odpověď je nasnadě - i velká většina hráčů dnes vypadá a často se i obléká, češe a chová spíše jako hvězdy šoubyznysu, tzv. celebrity. Spousta z nich na hřišti uchvacuje více gelem ve vlasech, než kopací technikou, o čemž ostatně svědčí i snahy různých delegátů FIFA z posledního roku zavést do fotbalu bodového rozhodčího, jenž by přiděloval jednotlivým "kopálistům" známky za umělecký dojem.
 
U nás pak souvisí s tímto "fotbalovým přestupem" ještě jedna kauza, a to kauza Sazka, kdy jak známo z výtěžků Sazky měla část peněz plynout i do pokladen jednotlivých sportovních svazů, z nichž ten fotbalový je největší. Jelikož ale tok peněz ze Sazky vyschnul a zlepšení je v nedohlednu, požádali lodivodové federace na ministerstvu kultury o mimořádnou dotaci na kulturu, kterou je údajně mnohem snazší získat. Rezignující předseda ČMFS Ivan Hašek pak navíc pod rouškou trénování v Emirátech jede do Arábie zkusit vytunelovat pár místních firem, aby český fotbal získal finanční stabilitu na několik dalších let dopředu. Snad se mu v jeho bohulibé činnosti zadaří.
 

I tady vidíte, že fotbal je dnes těžké herecké umění, za něž si aktéři často zaslouží i Oscara...

Diskusní téma: Fotbal byl z kategorie Sport přeřazen do Umění a Byznys

Srandovní

Lucifer | 03.07.2011

Umění a byznys se dnes simulanty jenom hemží a cokoli, co se nedá vytunelovat, je postaveno mimo zákon, a nebo alespoň do autu ];-)

https://lucifer.bloguje.cz/

Přidat nový příspěvek