Další slevový server na obzoru

25.06.2012 12:43

 

Naše vláda přišla v rámci úsporných opatření s návrhem zrušit od příštího roku dětské domovy. Ministr financi Kalousek spočítal, že jejich provoz stojí každoročně daňové poplatníky desítky miliónů korun a ty pak samozřejmě v peněženkách našich politiků chybějí. Proto bylo rozhodnuto, že všechny děti, které v těchto ústavech pobývají, budou umístěny do náhradních rodin. Jelikož času do konce roku zbývá již relativně málo a běžná procedura adopce dítěte je zdlouhavá, přistoupila vláda ve stavu legislativní nouze k razantnějšímu opatření, jež ve výsledku povede k rychlejšímu odchodu dětí z domovů.

Počínaje 1. srpnem tedy bude zprovozněn nový web „Za kačku“ (www.zakacku.cz), který bude nabízet dosud neumístěné děti za výhodných podmínek k rychlému odkupu náhradními rodinami. Ministr Kalousek si od toho slibuje jednak další příliv financí do státní kasy, jednak rychlejší uvolnění dětských domovů, které by chtěl od nového roku nechat rekonstruovat a přebudovat dílem na věznice, dílem na armádní sklady. Děti budou mít na novém serveru vždy uvedeno křestní jméno (příjmení získají od adoptivních rodičů), věk, výšku, váhu, národnost, základní povahový rys a samozřejmě nebude chybět ani fotka.

Mnoha bezdětným rodinám se tak splní sen a konečně si budou moci pořídit do své domácnosti dítě, byť nebude přímo jejich vlastní. Teoreticky ještě může nastat situace, že i přes tuto skvělou akci na konci roku zůstanou nějaké nerozebrané děti v domovech. Ministr Kalousek to ale nepředpokládá: „Věřím, že naši občané pochopí nutnost úspor tohoto typu a pomohou nám naplnit kasu dalšími prostředky, ostatně ceny za děti budou nastaveny tak nízko, aby si jejich pořízení mohl dovolit skutečně každý. Pokud by ale přesto ještě nějaký uličník v prosinci tohoto roku zůstal v domově, postarám se o jeho umístění do rodiny nějakou direktivou.“ Doufejme, že pan Kalousek měl na mysli direktivu coby nařízení, a nikoliv direktivu od slova direkt (tedy úder)…
 
Malý náhled nabídky z testovací stránky tohoto slevového portálu

 

Diskusní téma: Další slevový server na obzoru

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek