Anglická tragédie

26.06.2012 13:44

 

Jak jistě všichni víte, pro Anglii již ME v kopané skončilo. Mohou za to Italové, kteří kolébku fotbalu vyřadili ve čtvrtfinále na pokutové kopy. Z posledních 78 zápasů na velkých turnajích, kde Anglie bojovala o postup při penaltovém rozstřelu se to stalo již po sedmdesáté sedmé. Pro fotbalový národ je toto vyřazení pohromou, srovnatelnou snad jen s loňskou japonskou tsunami. Za poslední dva dny v Anglii narostl počet žádostí o rozvod až dvacetinásobně a tři osoby musely být ošetřeny poté, co se při pokusu o rabování pořezalo o rozbité sklo výkladů.

Pln hořkosti je kapitán anglické reprezentace Steven Gerrard: „Kdybychom vypadli třeba s Čechy, nebolelo by nás to tolik, přeci jen jsou kromě nás jediní, kdo se aspoň trochu brání nesmyslným nařízením ze strany EU. Ale Italové, kteří žádají všechny okolo o ekonomickou pomoc, aby jim pak mohli vrazit nůž do zad, ti nás vyřadit neměli. Nemohu tomu pořád uvěřit, štípněte mě někdo!“ Angličané jsou  to smutnější, že selhal i jejich záložní plán, který měli připraven pro případ, že by byli během zápasu v defenzívě (což také byli). Ashley Cole prozrazuje více: „Víte, počítali jsme i s eventualitou, že dojde na penalty, ale měli jsme s brankovým sudím za mírnou úplatu dohodnuto, že alespoň u jedné penalty Italů zpochybní to, zda míč přešel přes brankovou čáru, což je stále běžnější praxe. Zaskočilo nás ale to, že selhali naši střelci, včetně mě. Přitom nakopáno mám víc než dost…“, dodal zklamaně.

Anglický fotbal se po této katastrofě nachází v děsivém stavu – veterán Wayne Rooney je na odchodu z reprezentace, Gerrard a Terry dokonce zvažují emigraci. Zklamání se promítlo dokonce i do oblasti pojišťovnictví, kdy pojišťovna Direct s britskými vlastníky hodlá opustit Česko s vysvětlením, že musí vyplácet horentní odškodné poškozeným fotbalovým fandům ve své vlasti. Anglická asociace již leží v troskách a poslední spásu vidí jedině ve sloučení všech 4 britských reprezentačních týmů (Anglie, Skotsko, Wales, Severní Irsko) do jednoho, který bude daleko více konkurenceschopnější.

Pokud vše klapne, domluvili pro případnou nově utvořenou reprezentaci funkcionáři i nového trenéra speciálně na kopání penaltových rozstřelů. Měl by jím být 75letý Bobby Charlton, jeden z nejchladnokrevnějších střelců penalt v historii kopané. A co bude dál, když se všechny 4 asociace nedohodnou a jediná megareprezentace nevznikne? Odpověď podává princ William, jenž je předsedou anglické asociace: „Pokud tato vize nenajde naplnění, nezbude Anglii asi nic jiného, než fotbal zrušit. A to celosvětově. Koneckonců my jej vymysleli a tudíž jsme k tomuto kroku nejvíce povoláni.“
 

To jsou ti nešťastníci, kteří mohou způsobit konec fotbalu po celém světě...

Diskusní téma: Anglická tragédie

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek